Vidar har fyllt 6 år och idag var det dags för kompiskalas. Han har ju börjat skolan nyligen och det är många nya kompisar, vi ville helst bjuda alla och vi fick tips om att hyra en gympasal och ha kalas där.

Sagt och gjort. Fram med redskapen, vi hade gjort lite research och fått tips om att inte använda ringarna eftersom de gör så ont att få i huvudet och att inte bygga för högt, det var bra tips. Så vi gjorde helt enkelt en hinderbana.

Det är ju Kanelbullens dag idag också, så det fick bli temat. Vi hade förberett allt hemma, blåst ballonger, lagt upp kanelbullarna till kanelbullebuffén på fat och så vidare så allt gick över förväntan snabbt och smidigt. Vidar, Tyra och Arvid hann testa hinderbanan ordentligt innan kompisarna kom också.

Vi körde leken Skeppsbrott, inte nudda golv alltså och 2-3 var pirater och om man blev tagen fick man stå stilla tills en kompis kom och klappa på axeln. Sedan Följa John, barnen var i fyra lag och så turades alla om att vara John när vi blåste i en visselpipa.

Kanelbulletårta med 6 ljus och tomtebloss och barnen satt helt stilla säkert en hel minut, och sedan satt de ned och åt bullar i ytterligare några minuter. De fick äta hur många kanelbullar som helst, de flestas föräldrar var ju inte där :o)

Någon artig liten människa frågade mig hur många bullar man fick äta och jag sa hur många som helst.

Sedan kom en annan fram till mig och dubbelkollade ”stämmer det att man får äta så många bullar man vill?” ”ja”, sa jag. Hen tjoade och tjimmade och vrålade ”hörni, man får äta så många bullar man vill!!” :o)

Övrig tid på kalaset så var det full fart. Nästan hela klassen kom, jättekul! Grymt bra kalaskoncept tycker jag, jättekul för barnen och jätteenkelt för oss vuxna att anordna. Vi bokade en gympasal via kommunens hemsida, enkelt och faktiskt inte alls särskilt kostsamt. Vi kommer definitivt att göra detta igen. /CarolineVidar Arvid Tyrainte nudda golvTyra Arvidkanelbullebuffé

Secured By miniOrange