Jag är så glad att Vidar och Tyra är bästa kompisar. Jag undrar om det beror på att de fått leka ihop mycket redan från start, Vidar hjälpte mig att ta hand om Tyra som bebis och när hon var tre månader började han på dagis mest bara för att alla andra barn gjorde det (något jag ångrar i efterhand, han gillade det inte).

Han gick förmiddagar på förskolan på den tiden och Tyra och jag hämtade honom efter lunch för att hitta på något kul ihop på eftermiddagen (nej, kombinationen bebis och helvild 2-åring var inte alltid helt enkel men övning ger färdighet).

När det var dags för ett annat dagis, efter att Vidar självmant slutat på första dagiset för att istället vara hemma med Erik och Tyra (jag jobbade) några månader innan vi ändå skulle flytta och därmed liks byta förskola och när vi flyttade/bytte så valde vi en liten förskola där syskon får spendera delar av dagen tillsammans.

Så, antalet dagar Vidar och Tyra inte varit tillsammans med varandra större delen av dagen går att räkna på en hand.

Nu spekulerar jag i om deras fina syskonrelation beror på att de spenderar så mycket tid ihop eller om det bara är så för att de är syskon och ganska nära i ålder (1 år och 8 månader) eller om det bara är så?

Tyra håller på att lära sig att cykla nu och jag undrade lite hur jag skulle få ihop det med Arvid i barnvagnen, Vidar på cykel – i full fart och som inte alltid lyssnar, med Arvid och Tyra i en syskonvagn så kan jag ju alltid springa ikapp Vidar.

Hela upplevelsen just nu, när Tyra övar cykling är raka motsatsen från när Vidar började cykla, han kraschade flera gånger per cykeltur hur på alerten jag än var, fullt fart framåt och in i taggiga buskar och lyktstolpar och annat som var i vägen.

Tyra är inte den som tar onödiga risker. Hon vill helst att jag håller en hand på styret och den andra bakom hennes rygg.

Inte en enkel kombination ihop med att köra barnvagn och samtidigt försöka håller reda på Vidar :o)

Men det har löst sig finfint, Vidar har tagit sig an uppdraget att lära Tyra att cykla, så han springer bakom, framåtlutad i mer än 1,5 km (enkel väg till förskolan) och håller i pakethållaren vare sig det behövs eller inte.

Bland det första Tyra lärde sig var att “göra svarta streck”, det gör Vidar hela tiden och jag köper gärna nya däck om det kommer behövas, att kunna göra svarta streck betyder att man kan bromsa och det är ju bra att kunna.

Han ska få syskonpresent senare, när Tyra lärt sig cykla, det är en grej jag jobbar med för att belöna gott uppförande med mera, det kanske därför de är sånna bästisar? /Caroline

Secured By miniOrange