Vidar pratar med frisören bredvidNu är det slut på morsans hem-klippningar. Jag har ju klippt Vidar fram tills nu, stackars barn, hehe…

Första besöket hos frisören. Det hade kunnat gå hur som helst. Han klättrade upp på stolen, och hade kunnat sitta där hela dagen. Han småsnackade med kunden och frisören bredvid och med hans frisör Sara som om han vore en stammis på stället, Soms Klippotek i Täby.

Duktiga barnfrisören Sara klippte med saxen och en maskin, sprutade vatten med en sprayflaska och blåste bort hår med en hårtork. När hårtorken kom igång frågade Vidar ”vad gör du?” och såg skeptisk ut. Sara förklarade att hon blåste bort håret så att det inte skulle klia. Pedagogiskt och bra.

Jag tänkte att det kanske var dags att plocka fram iPaden, iPod touchen och dvd-spelaren. Men det behövdes inte.

Höjdpunkten var sprayflaskan med vatten som frisören sprutande i håret. Det har han berättat för flera i efterhand.

Han frågade om det var färdigt några gånger, han hade nämligen annat att stå i = äta glass efteråt. Jag hade så klart sagt att vi skulle gå och köpa glass efteråt.

Hans version är att han fick glass av frisören efteråt, ”vilken snäll frisör” säger alla då, och jag vill ju inte stå där och rätta honom mitt framför honom. Så jag står där och säger ingenting så klart.

Det är ofta roligt att höra när Vidar återberättar saker. Som han minns dem. Lägg till alla roliga kommentar och reflektioner och förmågan att få in ”jag-kan-själv” tre gånger i samma mening. 3,5 år – vilken ålder!

Jag hade förberett honom innan och pratat om exakt hur det skulle gå till på ett positivt vis, flera gånger i flera dagar i förväg. Att han skulle få sitta på en stol och kolla in i en stor spegel och ha en filt på sig med mera. Han var mätt och glad när han kom dit. Laddad som få.

Det gick alltså bra. Det första besöket hos frisören. På bilden ser ni nya frisyren under utveckling och Vidar som småsnackar med frisören bredvid. /Caroline

Secured By miniOrange