Arvid leker med tågbananEn tågbana är världens bästa leksak i mina ögon. Nu leker alla 3 med den fast på olika vis. Arvid som snart fyller 1 år har förvånansvärt bra koll på fötterna och lyckas kliva över rälsen utan att riva allt för mycket, han har kommit på hur tågen med knappar fungerar och han kör gärna olika tåg igenom tunnlarna.

Det är stor skillnad att komma som nummer tre i ordningen. Vidar hade inte alls den här typen av leksaker när han var i Arvids ålder.

Tyra leker med de olika figurerna och skjutsar dem till olika stationer, det gör Vidar också numera. Vi åker ju Roslagsbanan en hel del och det märks också i leken.

Bäst av allt är att alla tre barnen kan leka tillsammans samtidigt fastän det skiljer flera år i ålder. Jag har själv utvecklat ett intresse för att bygga tågbanor och jag googlar bilder för idéer och har ett ha-begär som är svårt att motivera för Erik. Fast en gång åkte han in till stan enkom för att köpa till små svängar och sånna där korta rälsbitar som det behövs hur många som helst av så han är inte mycket bättre.

Det händer att jag bygger tågbana själv, eller att Erik och jag gör det när barnen sover för att få bygga som vi vill. Vidar tycker oftast att det är kul att vakna och överraskas av en tågbana men det fanns en period då han inte tyckte det var kul och då brukade han säga till mig att inte leka med hans tågbana medans han var på dagis eller medans han sov. Hehe.. /Caroline

Secured By miniOrange