Hembakat bröd från CamummaJag bläddrar i någon av Åkersbergas lokaltidningar som dimper ned i brevlådan med jämna mellanrum och fastnar för ett reportage om semlor.

Vilket är lite konstigt med tanke på att jag inte äter semlor, jag har aldrig gillat semlor, jag förstår inte kombinationen.

Bröd och mandelmassa och sötsliskig grädde så florsocker på det???

Jag har testat flera gånger men jag gillar varken mandelmassa eller florsocker eller sötad grädde och om man petar bort det så är det bara en torr fralla kvar så då kan det lika gärna vara.

Men. Jag tror det är mitt lite dåliga samvete som gör att jag läser artikeln. Erik åkte nämligen hem tidigare i tisdags så att jag skulle kunna åka och klippa mig.

Senare på kvällen när jag sitter och jobbar i vanlig ordning och Erik slår på nyheterna så får jag höra att det minsann är fettisdagen dagen till ära.

Erik gillar ju semlor så jag frågade så klart om han hade lyckats få tag på någon semlarackare. Han berättade att hans jobb bjöd på semlor men att han missade dem eftersom han skulle hem tidigare (för att jag skulle klippa mig).

Så jag känner att jag skulle behöva skaffa fram en semla eller två inför helgen.

Det var nog därför jag läste om dem, jag vill ju gärna hitta en semla top notch nu efter omständigheterna.

Läser att det finns en lokal semlabagare här i Åkersberga, CaMumma, som jag genast googlar och upptäcker att hon har sitt hembageri på tomten och har öppet varannan fredag.

Vilken grej! Det är ju precis det jag tänkt att någon borde göra, jag köper gärna den här typen av hembakat. Det finns alltså, dessutom här nära där jag bor. Perfekt.

Dessutom läser den senaste uppdateringen på Facebook och där står att hon precis lämnat ett gäng nybakade surdegsbröd på Designmagasinet. Ett till ställe jag har missat helt men som visst haft öppet i snart 2 år och som jag passerat hundratals gånger.

Så, jag åker dit efter middagen och köper ett sånt där surdegsbröd. Själv äter jag inte så mycket bröd men det finns ju andra i den här familjen som gör det och jag bakar sällan själv även fast jag börjat göra det mer på senare tid. Dessutom äter jag gärna någon skiva hembakat bröd eller två med smör och ost och tomat på som mellis på helgen.

Så, PR i lokaltidningen och en enkel hemsida som även visar Facebookuppdateringar fick mig alltså att sätta mig i bilen och åka dit.

Jag som i princip aldrig lämnar huset när barnen är vakna, om de inte följer med mig förstås. Jag hade förvisso ett till ärende också, att hämta ut ett postpaket och det var ungefär på samma ställe. Smidigt som tusan om det inte vore för att jag körde vilse.

Jag har dåligt lokalsinne och fattar inte hur vägarna hänger ihop så snart jag lämnar gångavståndsradien. Två snabba ärenden och en icke-guidad tur runt halva Åkersberga senare så kom jag i alla fall hem med det där brödet.

Facebook kan vara en bra marknadsföringskanal och Camumma är ett exempel på lyckad marknadsföring med Facebook.

Som företagare har jag själv också testat en massa olika sätt att använda Facebook som en marknadsföringskanal och tycker det är mycket intressant ur ett företagareperspektiv. /Caroline

Secured By miniOrange