Vidar Arvid och jagVidar hade feber igår, som gick ned redan på kvällen och idag vaknade han pigg och glad. Han ville ändå vara ledig från förskolan och Tyra också. Så då passade vi på att ta Roslagsbanan och tunnelbannan och bussen till Spårvägsmuseet. Ett av Vidars favoritställen.

Bara resan i sig är ett kul äventyr, om än lite väl lång trots att den inte är så lång egentligen, de älskar att åka tåg men tröttnar ofta redan efter kvart :o)

Det visade sig att några kompisar också var lediga idag och hängde med. Utflykt mitt i veckan är verkligen perfekt. Gott om plats och inga köer, Spårvägsmuseet är väldigt poppis på helgerna.

Väl framme hade Vidar fått feber igen, han var minst sagt hängig, jag som var helt säker på att det var en sån där snabbis-feber men uppenbarligen inte. Jag kände mig hur dum som helst som inte bara hade varit hemma och vilat idag men barnen är så sällan lediga mitt i veckan och då tänkte jag att det var ett bra tillfälle att passa på.

Arvid verkar gilla att leka med tåg också, Vidar är ju en riktig tåg-fanatiker och gillar allt som har med tåg att göra. Tyra tycker också att det är kul med tåg men är inte riktigt lika exalterad som storebrorsan.

Trots feber igen så tyckte ändå Vidar att det var en bra dag. Imorn ska vi bara vara hemma och tokvila. Vi ska bygga en tågbana som har 8 spår i bredd, som vi räknade ut att Roslagsbanan har vid Stockholm Östra, i vart fall sett från det spår vi åkte på precis då, det är möjligt att det är ännu fler. /Caroline

Secured By miniOrange