Tyra är ju nu fyra år och jag kan fortfarande inte riktigt fatta det, 4 år! Idag var det dags för kalas för dagiskompisarna, hon bjöd tjejerna i stora gruppen och det innebar Tyra och sju tjejer, Vidar och Arvid givetvis och ett par till barn i Arvids ålder.

12 totalt barn alltså, ett av de minsta kalas vi har anordnat hittills. Men, med mestadels tjejer alltså, det brukar vara vise versa och det brukar innebära en rejäl storstädning av huset efteråt (vilket jag gärna gör, kalas är kul), men idag var det knappt några smulor under bordet ens.

Jag kan inte låta bli att spekulera i det här med skillnaderna tjejer och killar. Intressant.

Hur som helst, vi körde det klassiska upplägget. Vattenlek. Ut med ett gäng vattenhinkar på gräsmattan och sånna där rör som man kan spruta vatten med och vattenpistoler och vattenballonger (jag ägnar två timmar för att fylla vattenballonger en kvällen-före-ett-kalas haha, mindfulness) och vattenspridare och en sån där vattenrutschkana man lägger i en slänt ihop med en till vattenspridare och sedan har barnen hur kul som helst.

De flesta av barnen som var här har varit här på samma typ av kalas tidigare. Denna gång iförda regnkläder och andra gånger badkläder.

Därefter in och byta kläder och leka lite och sedan tårta (hemligt recept) och kanelbullar och därefter presentöppning, denna gång körde vi “flaskan” en klassiker på vårat dagis och det var Tyras önskemål.

Sedan hade vi tänkt gå ut igen för skattjakt och fiskedamm, Vidar hade nämligen förberett en hejdundrande skattjakt, men det ösregnade så då körde Vidar bara fiskdammen och då inomhus istället. I fiskedammspåsen låg en tablettask, en prinsessballong och såpbubblor. /Caroline
Jag och Arvid

Secured By miniOrange