Tänk att min lilla tjej fyller 4 år idag! Hipp hipp hurra. Det har så klart varit dagens stora happening och dagen började med paketöppning, sedan en sväng till dagis, hon ville inte vara ledig hela dagen utan ville hellre vara i händelsernas centrum på samlingen när alla sjunger för henne.

Hämtning efter lunch och sedan firande här hemma med familjen. Vilken dag!

Vad gäller intressen så är hon som vilken 4-åring som helst kan jag tänka mig och för skojs skull så har jag gjort en liten lista.

Idoler:
Lotta på Bråkmakargatan och Mia i Madicken är hennes två stora förebilder. Den som har sett Madicken vet att Mia och Madicken slåss i ett avsnitt och att Mia säger ”jävelunge”.

Det sa Tyra till en tjej så där helt apropå när vi var på Astrid Lindgrens Värld nyligen.

Tur i oturen var den lilla tjejen från Tyskland och förstod troligen inte vad Tyra sa. Vid sin sida precis då hade hon en släkting, och den släktingen blev minst sagt förvånad över hennes ordval (jag med).

Självklart är storebror Vidar en stor idol också. Hon gör allting som han gör och har hållit hans tempo i ganska exakt 2 år nu. Hon ställer minst sagt höga krav på sig själv stundtals.

Roligast att göra på fritiden:
Lekpark, valfri lekpark och numera att cykla, det börjar lossna nu, hon tyckte det var läskigt i början och har inte varit intresserad av cykling förrän nyligen (hon fick en cykel redan förra året eftersom hon annars vill göra precis allt som Vidar gör).

Leker i övrigt helst med storlego och smålego och tågbanan och med dockhuset (inte särskilt intresserad av dockor på det stora hela och jag börjar tvivla på om det intresset någonsin kommer).

Gillar pyssel, att göra pärlplattor, halsband, armband och att limma, klippa, rita och måla i största allmänhet, skriva sitt namn överallt.

Hon är inte särskilt intresserad av iPad, kanske kan bero på att jag inte har laddat ned någon ny app sedan i höstas (det har liksom inte blivit av, tips tack) och att jag enbart laddar ned pedagogiska appar med siffror och bokstäver och de kan hon redan utantill nu.

(Barnen har fri tillgång till iPaden här hemma men den ligger oftast på en hylla och samlar damm, lill-Arvid är den som är mest intresserad.) (Vi har leksaker i hela huset och de leker hellre i något av lekrummen, Pippi-rummet, storlegorummet, smålegorummet eller det stora lekrummet nere med allt man kan tänka sig).

Sporter:
Hon gillar sportiga aktiviteter, men hon gillar dans minst (attans), hittills har hon varit med på Knatteskutt, Cirkusgympa på Medley, simlekis via Trampoolin (flera gånger), Funky Kids, barndans på olika dansskolor, barnyoga och tennislekis.

Det är så roligt att det finns så många olika aktiviteter för barn i Åkersberga med omnejd. Vidar och Tyra har 2-3 aktiviteter per vecka under terminerna och det är enastående för motoriken och för att lära sig respektera såväl andra barn som vuxna i en grupp (bra att kunna inför skolstarten tänker jag).

I största allmänhet:
Hon är den tuffaste tjej jag känner. Hon är kanske den enda på hela förskolan som inte är rädd för den största killen, tvärtom brukar hon säga ”jag ska inte slå X när han kommer hem hit idag” och ”jag ska inte brotta ned X idag”, hon är inte stor för sin ålder kan jag meddela :o)

Som förälder gäller det att ligga steget före och vara smart, då är hon hur tillmötesgående som helst, annars sätter hon sig på tvären. Hon är minst sagt bestämd och jag förstår precis hur hon tänker, jag känner igen mig i hennes stil eftersom jag var (är) precis lika dan :o)
/Caroline

Secured By miniOrange