i Stellenbosch
Måndag i dag och jag började morgonen med att smuggla in mig själv på ett träningspass med elitidrottare. Det tog ett tag innan jag fattade att så var fallet men så var det.

Löparskor på och sedan 3 km (tog ut svängarna lite mer än igår) löpning till friidrottsarenan för att köra plyometrisk benträning. Planen var hopp i trappor, grodhopp och så vidare. Idag var friidrottsarenan enormt folkfylld jämfört med igår då där bara var runt 10-15 personer.

Alla såg väldigt vältränade ut och var väldigt välklädda i ett och samma varumärke från topp till tå, troligtvis sponsrade alltså. Jag tänkte inte så mycket på det till en början utan letade reda på en hyfsat folktom plats och körde 130 steg utfallsgång.

Det sprang personer i närheten i en hastighet som jag inte trodda var möjlig. Vilka är de här? Är alla så här tränade i Sydafrika? De ser i och för sig inte så sydafrikanska ut…

Plötsligt joggade välkända personer från svenska friidrottslandslaget förbi. Jag insåg att jag nog var på fel ställe vid fel tidpunkt. Jag tror inte de kör med öppna träningar… Jag försökte ta mig ut från arenan och försvinna så snabbt och smidigt som möjligt utan att bli omkullsprungen. Det fanns bara en utgång från arenan, så det var inte helt enkelt att smyga ut obemärkt.

Jag mötte en och annan frågande blick på vägen, de undrade nog vem jag var och vad i hela friden jag gjorde på ett träningsläger för Europas främsta elitfriidrottare.

Rent klädmässigt smälte jag ju in bra, jag hade ju också löparkläder i den allra senaste kollektionen från Nike, eftersom jag råkar jobba på Nike Sweden AB.

Arenan var alltså inte öppen för träningssugna kreti och pleti idag! /Caroline

Secured By miniOrange