På Grinda i väntans tiden med Vidar
Sista tredjedelen av graviditeten är ett träningspass i sig, bara att bära runt den dagligen växande magen! Träna bara de övningar som känns bra för dig.

Fokusera på rörlighetsträning för ryggen, håll igång kotorna i ryggraden så länge som möjligt. Promenera i maklig takt, styrketräna armar, axlar och rygg med övningar du gillar.

Vila och ladda mentalt inför förlossningen. Satsa på att vara så utvilad och full med kraft som möjligt när krystningsvärkarna kickar in. Och då. Ta i som aldrig förr – det är då det riktiga träningspasset börjar.

För mig gick det förhållandevis bra att träna under den här delen av graviditeten, lättare styrketräning och promenader efter bästa förmåga, mot slutet sprang jag i trappor i hopp om att det skulle sätta igång saker. Det gjorde det inte. Segling tre dagar efter utsatt datum kan dock rekommenderas. Eller kanske inte, haha.

Förlossningen startade med att vattnet gick ute på havet, vi var vid ön Grinda ungefär. Värkarna kom igång en kvart senare och var regelbundna på en gång, var 4-5 minut. Köra båt med värkar är inte att rekommendera, tur att havet är stort. Erik höll på att fixa med fendrar och grejer för att vi skulle kunna lägga till snabbt som tusan.

Vi hann in till BB och Vidar föddes under kontrollerade omständigheter tack och lov.
/Caroline
PS: Uppdatering = se min träningssajt för mammaträning, Mammaiform.se för tips på gravidträning och bra övningar att träna som gravid.

Secured By miniOrange