TRÄNINGSTIPS. Investera i ett par riktigt bra träningsgummiband och håll formen lättare på resan till exempel. Här är träningsövningar för snyggare och starkare axlar.

Axelövning 1 Axelpressar
Stående på knä:
1. Kläm fast gummibandet under knäna. Ta tag i handtagen och intag startpositionen med händerna precis utanför axlarna. Spänn magen, fram med bröstet och behåll denna starka, goda hållning hela övningen.
2. Pressa med axelmusklerna så att armarna sträcks rakt uppåt ovanför axlarna, vänd rörelsen precis innan armbågsleden översträcks. Upprepa.

Det går även bra att göra övningen stående, böj knäna och sitt bak lite för att anpassa och hitta rätta motståndet med gummibandet.

Axelövning 2 Axellyft framåt
1. Aktivera musklerna på axlarnas framsida och lyft armarna framåt. Stå med böjda ben för att anpassa till gummibandets motstånd, tanken är att man ska orka sträcka gummibandet så att armarna är parallella med marken i övningens slutläge.
2. Ha bra hållning! Pressa ihop skulderbladen lite under hela övningen, för att undvika att axlarna faller fram under övningen.


Axelövning 3 Axellyft åt sidan
1. Nu är det dags för musklerna på axlarnas utsida att tränas! Greppa handtagen, behåll bra hållning (samma som i de andra övningarna). Lyft handtagen utåt från kroppen.
2. Vänd övningen när armarna är parallella med marken. Upprepa direkt.


Axelövning 4 Drag bakåt för baksida axlar
1. Sitt ned i sittande träningsposition. Ryggen rak, böj knäna lite så blir det bekvämare. Vira gummibandet runt fötterna, ta tag i handtagen.
2. Armbågarna parallella med marken, jobba med musklerna på baksida av axlarna och kom bak med armbågarna.

Secured By miniOrange