dips teknik och utförande tipsDips är en vanlig övning i styrketest som många använder för att mäta sin styrka, för sin egen skull eller för att jämföra sig med andra. Det anordnas också dipstävlingar på gym runt om i landet och på träningsmässor, med olika ambitionsnivåer.

För att bli riktigt bra på dips behövs många repetitioner av just dips, så kallad grenspecifik träning, men även annan träning för armar, axlar och bröstmuskler.

Det är bra att träna dips på flera olika vis för att utvecklas, träna excentrisk träning, dropset eller superset med en annan övning för triceps (exempelvis tricepsarmhävningar eller tricepspress med stång).

Dips på bänk är en skonsam variant av dips och genom att placera fötterna på en träningsboll adderas ett balansmoment, vilket gör övningen svårare och roligare. Du stärker core och förbättrar din kroppskontroll samtidigt som du tränar dips.

I övningsbanken hittar du teknikbeskrivning, bilder och film på övningen dips på bänk och andra träningsövningar. Lycka till! /Caroline

Secured By miniOrange