Barnakuten i HelsingborgBesöket på tågmuseet igår fick ett abrupt slut. Vidar blir plötsligt illa däran, blek i ansiktet, fruktansvärda kramper i magen och mycket svag.

Vi springer till akuten på sjukhuset som råkar ligga bredvid, med Vidar och Tyra i vagnen. Ängelholms sjukhus har inget barnsjukhus, men de var snälla att ta hand om lille Vidar ändå och tog några prover.

Sedan åkte vi vidare till barnakuten i Helsingborg och där fick Vidar dropp i 4 timmar och det gjordes tester. De tog omhand om oss på bästa tänkbara vis kändes det som och det är vi tacksamma för.

Droppet som Vidar fick gör susen. Han blir piggare och piggare för varje timme. De återställer 5% av kroppsvikten och fyller upp honom med näring och vätska med mera.

Någon slags tarminfektion är det troliga. Mer får vi veta när testerna är klara. Det är troligen inte magsjuka som smittar eftersom alla vi andra har klarat oss, hittills i alla fall.

Vidar har haft en tuff sommar med flera besök på flera akutmottagningar och ambulanshelikopter samt några mindre dramatiska läkarbesök för allergitester med mera.

Nu hoppas jag att vi slipper fler besök till akuten, främst för Vidars skull som helt apropå säger ”vill inte åka till doktorn idag” flera gånger om dagen, eftersom det är något han behövt göra ett antal gånger nu i sommar.

Oron jag har i egenskap av mamma i samband med dessa händelser, och numera i största allmänhet går inte att beskrivas med ord. /Caroline

Secured By miniOrange