Vidar på tennisbananVidar älskar sina tennisträningar. Jag är superimponerad över tennistränarna och deras förmåga att få med sig hela gänget 4-åringar på det sätt de får. De har lärt sig forehand, backhand och andra tennistermer. Förutom lekar med racket (tennis-rackarn som Vidar kallar det) så spelar de också fotboll, innebandy och springer en superrolig hinderbana.

Tyra är avis, hon vill ju göra allt som Vidar gör men ännu är hon för liten för att förhandla sig in i den här gruppen (hon har nämligen lyckats med det på en annan av Vidars aktiviteter). Hon och jag brukar bolla lite vid sidan av eller så kollar hon på föreställningar från Astrid Lindgrens Värld på Youtube eller leker med Lär dig ABC-appen eller Räkning för småbarn-appen. De första gångerna tyckte hon att det var pest och pina att sitta på bänken, men nu går det bättre.

Tennis för 4-åringar alltså, finns på många idrottsanläggningar runt om i landet. Jag trodde att det kanske skulle vara lite väl tidigt att börja med det vid 4 års ålder men nu är jag glad att vi chansade. Det är inte alls för tidigt med det superproffsiga upplägg som tränarna kör. En av veckans höjdpunkter tycker Vidar. Förutom att det är kul så är det också väldigt bra för motoriken, koncentrationsförmågan, lära sig ta instruktioner-förmågan med mera. /Caroline

Secured By miniOrange