Vidar kör grävskopa på Tekniska museetgrävskopesimulatornTyra och Vidarfull fart på grävmaskinenTyra leker med ballonguppskjutarenjag rockar i vecka 22 gravidVidar rockringVidar lekerTyra lekerTyra i lådbilsflygplanetlek dig till en bättre världVi har årskort på Tekniska museet nu, det är så himla skoj. Barnen älskar det. Erik också. Jag med. Det är nästan så att Erik och jag funderar på att gå dit själva någon dag, och leka i lugn och ro. Haha.. Det finns hur mycket skoj som helst.

Inte mindre än 4 olika lekrum. Ett idrottsrum med slalomsimulator, styrketestmaskiner, reaktionstestgrej, roddmaskiner att tävla med för att nämna några exempel.

Ett lekrum som visst är en tillfällig utställning denna sommar, här kan man bygga sig egen rymdfarkost med en ballong och diverse tillbehör och sedan finns en grej som blåser luft där man kan placera den och se den flyga iväg.

Det tredje lekrummet är tekniskt pyssel man man säga, det finns bord med massvis av grejer att bygga med, Plus Plus, Lego med mera.

Det fjärde är det i källaren, med skojig snurra kulagrej, spegelgarderob, flygplanslådbil, flygplan med fläkt, trampdammsugare, flygplanssimulator, tågbana och mer.

Därtill finns också roliga saker utspridda lite här och där på museet, en grävskopesimulator till exempel. Det finns också en stor modelltågbana som visas varje dag, de ropar i högtalarna när det är dags och då brukar Vidar vara snabb dit.

Barnvagnsvänligt, bra mat i restaurangen, bra ställe att äta matsäck på. Det behövs minst 3-4 timmar för ett besök, och då hinner man inte allt. För barn i alla åldrar. /Caroline

Secured By miniOrange