TIPS. Rösta här på den instruktör du tycker förtjänar en skjuts mot konventscenen. Jag har kollat in alla bidragen och tycker att de är av varierande kvalitet. Den som vinner kommer vinna för att den sticker ut, på ett bra, unikt och coolt vis, tror jag.

Gemensamt för dem alla är att det är utvecklade att vara med, detta kommer att ta dem framåt oavsett slutgiltig placering.

När jag själv hade som huvudsakligt mål att bli sponsrad av Nike, på 90-talet var det för övrigt, så gjorde jag allt jag kunde komma på för att göra mig själv till bästa möjliga instruktör med de förutsättningar jag hade. Satsade på att utveckla mina starka sidor ytterligare för att mörka de sämre, givetvis försökte jag utveckla även dem.

Jag gick alla utbildningar jag kunde hitta, tränade för de bästa instruktörerna, gick på konvent och stod längst fram och körde som tusan.

Den första gången en representant från Nike var med på mitt pass för att se om jag var en tänkbar kandidat till instruktörsteamet så misslyckades jag totalt och sabbade allt ännu mer genom att försöka fixa det jag gjort fel från början.

Jag minns att jag bland annat lärde ut koreografin med ”fel” ben än tänkt, det kom jag på mitt i passet och började om. Snacka om att dra ned intensitet och annat, deltagarna blev förvirrade och jag funderade ärligt talat på att dra.

Inget av allt som hände den gången skulle hänt på ett helt vanligt pass. Jag hade ju redan då jobbat som instruktör länge eftersom jag började i tidiga tonår, så jag visst ju egentligen vad jag höll på med.

Hur som helst, jag blev supernervös och kunde inte riktigt hantera situationen. Det var ingen som hörde av sig angående något instruktörsteam efter det.

Den gången. Jag jobbade vidare och när det var dags igen var jag bäst. Alltså mitt bästa, så bra jag kunde vara. Redo mentalt och så hade jag något att komma med som var ”min” grej. Jag visste att jag skulle lyckas den gången.

Nu är det ju många år sedan och jag har instruerat på många träningskonvent sedan dess, min poäng är att det är bra att våga satsa lite och lyckas man inte ena gången så är det ju bara att testa igen.

Tävling Top Instructor är ett fantastiskt initiativ från Fitness Magazine och Nike, en möjlighet för vem som helst att visa att den finns.

Så, jag hejar på alla som är med i tävlingen, det är ett steg i rätt riktning och mycket modigt. Var personlig! Se till att vara förberedd som tusan. Sätt någonting och öva på det, saker och ting kan alltid bli bättre, men det är bättre att göra det som är riktigt, riktigt bra. Ändra inget i sista stund eller på plats.

Lycka till! Allt man verkligen vill – går! /Caroline

Secured By miniOrange