143 bärselar och 30 bärsjalar och 1 bärabarnryggsäck lyckades vi samla ihop i min mycket spontana insamling av bärsjalar och bärselar. De är nu överlämnade till organisationen Vi gör vad vi kan och kommer att flygas ned nu på torsdag ihop med Em och några andra representanter från organisationen.

Bärselarna, bärsjalarna och bärabarnryggsäcken får alltså specialbehandling och levereras av dessa representanter personligen.

Det känns väldigt bra tycker jag. Vi är många föräldrar som är måna om att våra bärselar och bärsjalar kommer fram som tänkt och att de kommer i rätt händer.

Vi vill verkligen att de ska få komma till dessa människor som har många mils vandring framför sig, genom flera länder och via farliga vägar. Att bära barn i bärsele eller bärsjal minskar risken att barn tappas och dessutom är det mer ergonomiskt för de som bär barnen.

Många föräldrar skrev personliga hälsningar på paketet och det var otroligt roligt att få vara med om allt detta engagemang!

Här är Em när hon tog emot bärselarna och bärsjalarna:
Em från organisationen Vi gör vad vi kan
Tack, tack, tack!
TACK alla som varit med och samlat in bärselar och bärsjalar! Jag är helt mållös. Vilket otroligt engagemang! Min insamling av bärselar och bärsjalar resulterade i hundratals mejl från föräldrar som gladeligen ville skänka sin bärsjal eller bärsele till en flykting i Lesbos.

Flera frivilliga ställde upp och hjälpte mig att samla in bärselarna och bärsjalarna inne i Stockholm och på platser runt om i Sverige.

Tack Jessica, Cecilia, Helena, Helena, Zanna, Sara, Tove, Linda, Beatrice och Henrik. Snälla Henrik åkte dessutom runt med bilen inne i Stockholm i timmar för att samla ihop bärselar och bärsjalar.

Tess i Skåne spenderade två av sina luncher med att befinna sig på Malmö Högskola Orkanan så att föräldrar i Skåne kunde lämna till henne och sedan skickade Tess dessa vidare till mig.

Frida i Dalarna drog också igång en insamling och skickade sedan till mig, Josefin i Mora gjorde också det.

Flera inspirerades också och startade egna insamlingar av bärselar och bärsjalar för olika ändamål.

Många skickade bärselar och bärsjalar direkt till mig via post och på tisdagsmorgonen ringde en från Postnord och berättade att jag hade fått ovanligt många brev och paket och att de skulle leverera några postsäckar direkt hem till mig. Vilken service!

De gissade att jag höll på med någon form av insamling till flyktingar. Postnord fortsatte med hemleveranser hela veckan. Jag hann med ett par vändor till utlämningsställen också, trots hemleveranserna.

Gissa om många tittade när jag lämnade in en lunta med avier och sedan rabblade upp ett gäng sms-aviseringar också och sedan fyllde en hel kundvagn med brev och paket?

En skickade en bärsele från Island och en skickade en bärsele från Dubai.

Therese sydde 6 bärselar (om någon undrar hur man gör, mejla mig så sammankopplar jag dig med Therese). Rebecca från barnbutiken Babyland skänkte 40 bärselar.

Ett familjeprojekt
Det hela utvecklade sig till ett familjeprojekt, Erik och barnen har hängt med och samlat in bärselar och bärsjalar med bilen och barnen pratar om att det är bra att vi skickar bärselar och bärsjalar till barnen i krig ”så att de kan gå ifrån de som skjuter”.

Barnen fick alltså en slags lektion i medmänsklighet i samma veva vilket är positivt eftersom de själva lever i ett överflöd av leksaker och ibland gråter över att Elsastrumporna ibland behöver tvättas (gråter eftersom man inte kan ha på sig dem precis då) (Tyra).

Hur mycket får plats i en XC70?
Erik är en mästare på att packa bilen och det var väldigt bra. 5 personer och 143 bärselar och 30 bärsjalar och 1 bärabarnryggsäck och sedan är en Volvo XC70 med gigantisk takbox toppfylld. En av de stora förvaringskassarna fick packas ur tillfälligt för att få plats i bilen. Bilen har nog aldrig varit så fullpackad.

Dagens roligaste är när jag dirigerar Erik på en bensinstation, trots att det var hur gott om plats som helst, men det var ändå en hel del människor där och det gick ju inte att se ut bakom bilen annat än med sidospeglarna eftersom bagageutrymmet var proppat och därför hoppade jag ut och höll lite extra koll.

Då kommer en taxichaufför gåendes och tittar på mig som om det vore dolda kameran, vi har tonade rutor på bilen och han kunde ju inte se hur fullpackad bilen var.

Vi var alltså på en i princip tom parkeringsplats och skulle backa ut och där står jag och dirigerar som om vi skulle ut från den tajtaste typen av fickparkering :o)

Vi körde vilse några gånger och höll på att fastna i ett parkeringsgarage också, i sista stund kom vi på att det ju sitter en gigantisk takbox på biltaket och jag ut ur bilen igen för att dirigera bilar, denna gång fick jag be ett gäng andra bilar backa och flytta på sig först så att vi skulle kunna backa också eftersom vi inte kunde köra in i det där parkeringshuset.

Men, vi kom fram och helt rätt till slut:
Framme vid insamlingen i Globen
Överlämningen till Vi gör vad vi kan
Framme vid Globen och Annexet där vi skulle överlämna allt och när jag först klev in i det gigantiska utrymmet med alla grejerna kände jag mig väldigt skeptisk till att bärselarna och bärsjalarna med säkerhet skulle komma fram som tänkt. Saker överallt.

Men när jag sedan träffade Em och hon visste exakt vad det var jag kom med så kändes det genast bättre. En speciell plats väntade på bärselarna och bärsjalarna och de kommer att flygas ned ihop med representanterna, som utlovat att de kommer att komma till personer som verkligen är i behov av dem.

Vi gör vad vi kan startades i liten skala av ett gäng privatpersoner, projektet växte till oanade höjder bara på ett par dagar. Jag pratade med flera av de som jobbade (ideellt så klart) i Globen den dagen och alla var engagerade och på gott humör och med en vi-löser-det-här-inställning.

Det blir troligen fler insamlingar av bärselar och bärsjalar
Också mitt insamlingsprojekt fick oanad respons, otroligt roligt. Jag kommer troligen att göra detta igen en annan gång, och därför finns nu en infosida om mammaiforms insamling av bärselar och bärsjalar.

Stort tack till min favoritfotograf Jenny Thörnberg som hjälpte till med proffsbilderna på infosidan på Mammaiform.se, det är förresten hon som fotat alla bilderna på träningsövningarna också.

Min insamling av bärselar och bärsjalar är avslutade för denna gång, insamlingen till flyktingarna i Lesbos. Jag hoppas på bilder från organisationen från när bärselarna/bärsjalarna kommer fram också, de åker med flyg på torsdag som jag skrev. Tack alla ni som vill vara med denna gång! /Caroline
Nu är insamlingen klar för denna gång

Secured By miniOrange