FikaMed jämna mellanrum samlar jag frågor av allmänintresse som kommer via mejl och kommentarer och besvarar dem i ett inlägg här i träningsbloggen. Nu är det dags för ett sådant! TACK alla ni som kommenterar så fina och snälla saker, jag blir så glad!!! Utan er skulle det inte vara något GymGlam!

Fråga: Finns det rosa linnet du har på dig ute i butikerna eller på nätet nu?
Svar: Ja, på välsorterade sportbutiker för 450:- om jag inte missminner. NK Sport & Fritid samt Stadium borde ha det.

Fråga: Har du något bra tips om var man kan leta efter 1-milslöparlopp i Uppsala/Stockholmtrakten?
Svar: Tjejmilen och Midnattsloppet är populära. Fler tips ni löpare där ute? Tipsa gärna i en kommentar här.

Fråga: Skidåkning – vad åker du i för kläder?
Svar: Underställ från Nike Pro, ullstrumpor med funktion (57% ull) samt längd i en tunnare skidjacka samt tunnare skidbyxor, slalom i tjockare varianter. Att rekommendera för längd i högt tempo är underställ i funktion + löpartights eller löparvindbyxa samt thermodragkedjetröja och microfiberjacka. Allt beror ju på vilken ute temperatur också. Det är svårt att klä sig, men lager på lager är bra, lätt att ta av också ifall man klär sig för varmt.

Fråga: Kan man på nåt vis jämföra intervallträning på en cross-trainer, med löpning på ganska plan väg?
Svar: Inte jämföra rakt av men intervaller på cross-trainern är ett minst lika bra sätt att träna upp konditionen! Grymt bra fettförbränning också.

Fråga: När kommer din träningsmatta?
Svar: Jag kommer släppa några olika modeller här under våren, den första modellen är den grå med text som blir leveransklar i slutet på månaden. Mer info kommer här på sajten inom kort.

Fråga: Hur tränar jag PT-online med dig?
Det gör du genom att mejla mig, just nu är jag fullbokad, jag blir förvirrad om jag tränar för många samtidigt, men om ett par veckor kan vi köra igång. Info om PT-online finns på PT-online-sajten.

Fråga: Vill du skriva ett exempel på matschema att äta vid träning?
Svar: Läs artikeln med kosttips, Kost som gör skillnad, jag har även skrivit kostdagbok här i träningsbloggen under perioder också.

Fråga: Har du tips på hur man snabbt blir av med förkylningen?
Svar: Jag önskar jag hade, lika trist varje gång, men jag tror att man kan undkomma vissa förkylningar genom att äta omega-tre-kapslar, min egen lilla teori. Vila, vatten och bra mat är ju alltid bra.

Fråga: Hur hanterar du när du vart sjuk-tappar du mycket av träningen?
Svar: Är det feber eller halsont vilar jag helt, är det bara lite snuva eller nåt sånt kör jag icke-pulshöjande träning men tar det lite försiktigare.

Fråga: Finns det inte någon annan stans man kan få tag i snygga leggings som är lite billigare?
Svar: Gina Tricot, HM och Zara har alla snygga leggings och kommer ofta med nyheter.

Fråga: Är Vidar lika gosig som han ser ut att vara?
Svar: Ja!

Fler frågor? Frågor om kost och träning? Skriv dina frågor i en kommentar eller i ett mejl, jag försöker besvara alla utom sådana som jag anser vara privata. /Caroline

Secured By miniOrange