Jag är så glad att de är så bra kompisar, barnen. Jag undrar ofta om det beror på att de fått leka ihop mycket redan från start?

Vidar hjälpte mig att ta hand om Tyra som bebis och när han var ett år och elva månader började han på förskola mest bara för att alla andra barn gjorde det (något jag ångrar i efterhand, han gillade det inte).

Han gick förmiddagar på förskolan på den tiden och Tyra och jag hämtade honom efter lunch för att hitta på något kul ihop på eftermiddagen.

Märkligt det där, hur man gör bara för att alla andra gör… Det var för stora barngrupper på den där förskolan, sånt passar inte alla, om ens något barn. Fattar inte varför det ska vara så svårt att ordna ett upplägg på förskolorna – som passar barnen.

Hur som helst, han slutade självmant sedan kan man säga. Efter sommaren när han ändå inte hade varit där kände inte Erik att det var någon vits att ”skola in” igen, han var ju ändå hemma med Tyra, och vi skulle flytta några månader senare.

(När vi flyttade och därmed bytte förskola så valde vi en liten förskola där syskon får spendera delar av dagen tillsammans.)

Så, det här med syskon som är vänner (oftast), är jag väldigt glad för. Och jag tror det beror på att de har fått vara med varandra mycket och på så vis haft möjlighet att utveckla en fin relation. Antalet dagar de inte varit tillsammans med varandra större delen av dagen går att räkna på en hand.

De är ganska när i ålder också (1 år och 8 månader), kanske beror det på det delvis också? Här spekulerar jag…

Nu håller Tyra på att lära sig att cykla och jag undrade lite hur jag skulle få ihop det med Arvid i barnvagnen, Vidar på cykel (i full fart och som inte alltid lyssnar på mig i trafiken dessvärre) (med två barn i en syskonvagn så kan jag ju alltid springa ikapp).

Det löste sig dock – tack o lov för snälla storebrorsan. Han har på eget initiativ tagit sig an uppdraget att lära henne att cykla, så han springer bakom, framåtlutad i mer än 1,5 km (enkel väg till förskolan) och håller i pakethållaren vare sig det behövs eller inte.

Bland det första hon fick lära sig var att ”göra svarta streck”, det gör Vidar hela tiden och jag köper gärna nya däck om det kommer behövas, att kunna göra svarta streck betyder att man kan bromsa och det är ju bra att kunna.
/Caroline

Secured By miniOrange