Barnen gillar simskola och jag gillar att de lär sig och blir ännu bättre på att simma. Så, efter rekommendation från en kompis och lite googling så anmälde vi barnen till ytterligare en sommarsimskola denna sommar. Denna gång på Kampementsbadet inne i Stockholm och i regi av Neptun.

Det är inte så enkelt att avgöra vilken grupp som är lämplig, vid anmälan stod att man skulle kunna simma 10 meter valfritt simsätt, och det kan ju Vidar så jag trodde att det skulle bli rätt.

Det var det inte, jag råkade anmäla Vidar till en aningen för svår nivå och grupp, han har simmat hela längder, längd efter längd efter längd fram och tillbaka i 25 metersbassängen hela veckan och med simsätt som crawl och fjärilssim, utan någon direkt introduktion.

Han har kämpat och kämpat efter bästa förmåga och efter första dagen ville han inte gå dit igen, men efter lite pepp så ville han det ändå och resten av veckan längtade han till varje simlektion. Nu är han i alla fall lite mer bekant även simsätten crawl och fjärilssim :o)

Själv har jag spenderat veckan vid bassängkanten och haft dåligt samvete eftersom jag anmälde honom till steg tre istället för steg två och varit beredd att hoppa i om han skulle hamna under ytan av ren utmattning och ifall lärarna inte skulle se precis det precis just då.

Tyra gick steg ett och det var på precis hennes nivå, en massa ramsor och lekar, precis som hon gillar. Arvid hänger med i vanlig ordning och leker i plaskpoolen tills han tröttnar och hoppar upp i vagnen för att iPada istället.

Intressant att det finns så olika metoder att lära barn simma. Barnen har ju tidigare gått en massa simskolor med Trampoolin och de jobbar med bröstsim och ryggsim i första hand, Neptun satsar på alla simsätt samtidigt.

Jag gillar båda metoderna och båda simskolorna. Duktiga simlärare även på Neptun. Nu är Tyra och Vidar varsitt simmärke rikare, och de fick även diplom och T-shirt. Tidigare har jag ju skrivit om intensivsimskolan på Vanadisbadet Med Trampoolin och om livräddningstemat. /Carolinei plaskpoolen på Kampementsbadetjag och Tyrasimning dimplom

Secured By miniOrange