Ett skyltfönster på StadiumHöstens sportmode är här, modekedjorna fortsätter att erövra marknaden för träningskläder. Flera sportmärken står handfallna och tittar på, trots att utvecklingen startade för flera år sedan. Var är sportmärkenas budgetalternativ? Det finns en hel prisklass som modekedjorna helt och hållet dominerar.

Vissa traditionella sportmärken kör på samma modeller och stil som vid förra decenniet den här tiden. Röhnisch och Stadiums egna märke Soc hänger med men skulle kunna vara bättre, till exempel genom att erbjuda träningskläder i fler material och prisklasser.

Reebok har verkligen lyckats denna säsong, de har också jobbat extremt hårt de senaste åren, de var ju helt borta från marknaden för 5 år sedan, snacka om återkomst.

Intet nytt från Nike och Adidas. Jag har ju jobbat på Nike och jag undrar vad som egentligen hänt där sedan jag slutade, kan det ha ett samband? Haha.. Tilläggas kan att det inte var jag som designade Nikes träningskläder på den tider heller, men jag hade ett visst inflytande när det kom till vilka träningskläder som slutligen hamnade i butik här i Sverige.

Jag kommer att visa höstens träningskläder här på träningsbloggen kommande veckor, börjar med en sammanfattning av säsongens trender, här är höstens inne och ute.

Inne
Print med stora bokstäver, baslinnen och baströjor i basfärger som du knyter i midjan vid sidan (som den här tjejen), glitter, och 90-tal med magtröjor och starka färger som cerise och orange.

Ute
En färg från topp till tå, plastiga funktionskläder annat än när det verkligen är nödvändigt (som vid löpning), stora loggor.

Nu vill jag höra vad du har att säga om höstens träningskläder, har du införskaffat något nytt? Vad och varför föll valet på just det varumärket och plagget? Berätta i kommentarsfältet. /Caroline

Secured By miniOrange