Tillbaka hemma igen efter några dagar på segelbåten Cheerio, båtsemester, segelbåten är som en slags flytande sommarstuga.

Resan gick inte riktigt som tänkt i början, vi tänkte Vaxholm och den roliga lekparken där som ett första stopp, men när vi kom till Vaxholm så var det fullt och dessutom väldigt blåsigt och svarta moln på himlen, inte optimalt väder för att ge sig ut till sjöss igen.

Hade Erik varit lite mindre erfaren så hade det kunnat bli underhållning för båtarna som låg i hamn, men istället bjöd han på show, han vet hur man girar en båt i blåsväder i liten hamn kan man säga – tack o lov! (Själv hade jag garanterat rammat båtarna och fastnat i flera ankarlinor och troligen behövt någon form av bogsering därifrån, hehe..) (Erik har seglat sedan han var cirka 5-6 år och utbildar människor i sånt där.)

Så, vi åkte tillbaka till Svinninge Marina som är vår hemmahamn – i ösregn (på Erik som stod ute och styrde) (vi andra var inne i båten och pysslade/kollade på film/åt mat). Tillbaka på ruta ett efter en båttur på 2,5 timme och inte helt nöjda barn som undrade vad sjutton vi höll på med, vad hände med lekparken liksom :o)

Nästa dag kastade vi loss i ottan och anlände till Sandön som tänkt, det är ett av favoritställena i Stockholms skärgård, barnen älskar den ön, jag ska bjuda på några fler bilder någon dag. Så länge får ni hålla tillgodo med denna fräcka ö som ligger alldeles intill Sandön. /Caroline

Secured By miniOrange