Nu har jag röstatJag gillar deras arbete för varje människas rätt att välja och deras initiativ för att skapa förutsättningarna för detta. Jag gillar vad de gör för miljön, klimatet, skolan, arbetsmarknaden, städerna, landsbygden och initiativet giftfri vardag med mera.

Jag gillar Annie Lööf som är en oerhört duktig politiker. En professionell ledare och förebild. En kvinna dessutom. Precis vad vi behöver i Sverige idag och inte minst i Sveriges regering.

Är det inte konstigt att Sverige aldrig haft en kvinnlig stadsminister förresten? Jag hoppas jag får uppleva det innan jag fyller 100 år. Jag gillar Fredrik Reinfeldt och tycker att han ska få fortsatt förtroende ett tag till men sedan hoppas jag på att nästa minst lika kvalificerade kandidat är en kvinna.

Jag gillar att ligga steget före, därför har jag förtidsröstat. Enkelt och bra. Jag tog med mig röstkortet och gick till biblioteket. Ingen kö, barnen var med och tyckte att det var en rolig grej.

Jag tycker det är viktigt att göra sin röst hörd. Inte minst för att andra gör det, sånna som kanske inte alls tycker som jag gör. Eller som du gör. Knasbollar exempelvis.

Det finns många mindre begåvade människor som inte kan se konsekvenserna av att rösta på ett parti med unkna värderingar exempelvis och som dessutom faktiskt stiger upp från soffan och går och röstar.

Jag vill inte att partier med unkna värderingar ska vara en del av Sveriges riksdag och på så vis vara med och leda landet Sverige.

Det är en anledning till att jag verkligen såg till att komma iväg och rösta i god tid. Jag vill vara med och påverka. Göra skillnad.

Jag förtidsröstade delvis också för att jag inte ville riskera att ”vabba” på röstningsdagen, med 3 små barn så är det svårt att planera. Dessutom känner jag inte för att rösta ihop med mina 3 små barn och hundratals andra i en och samma lokal på en och samma dag :o)

Du kan också göra skillnad. Göra din röst hörd. Genom att gå och rösta. Eller förtidsrösta.

Då gör du vad du kan för att påverka det samhälle just du lever i. Den som struntar i att rösta är en så kallad soffliggare – för att sedan sitta på samma soffa och gnälla över att skolan är si eller så, att skatterna är si eller så…

Om du inte vet vilket parti du ska rösta på – gå och rösta ändå. Ett tips är att ta ett snabbt beslut och välja ett säkert kort. Kryssa i något av de större partierna. Tänk Stefan Löfven eller Fredrik Reinfeldt – vem gillar du bäst helt enkelt? På så vis slipper du hoppa över röstningen på grund av beslutsångest. Man behöver inte sätta sig in i varje kärnfråga för att rösta. Framför allt så är du med och balanserar knasbollarnas röster :o)

Jag röstade på Centerpartiet. Kom ihåg att göra din röst hörd också. Senast på söndag. /Caroline

Secured By miniOrange