Vid Godahoppsudden på semestern i Sydafrika så fotade jag några bra träningsövningar att göra på semestern. Här kommer nu övningarna för rygg och baksida ben. Ett träningsprogram du kan köra precis vart som helst.

Ni känner väl igen miljön nu va, fina Sydafrika. Happy Training! /Caroline

Sittande Rodd
Tag tag i gummibandet och för armbågarna bakåt med hjälp av ryggmusklerna. Tänk att skulderbladen ska pressas ihop mot varandra, håll kvar två sekunder och jobba med ryggmusklerna. Återgå sedan i samma tempo till startpositionen. Kom ihåg att behålla axlarna nedsänkt hela övningen och att alltid spänna magmusklerna som stöd.
sittande rodd

Marklyft
Stå stadigt. Sänk sedan ned rumpan som om du skulle sätta dig ned och ta tag i gummibandet med händerna i höjd med knäna. Res dig sedan upp samtidigt som ryggen och baksida ben tränas av gummibandets motstånd. Spänn magmusklerna ordentligt för stöd.
marklyft

Ländrygg
Ligg ned på mage med händer vid huvudet. Behåll fötterna i marken samtidigt som musklerna i ländryggen aktiveras för att lyfta upp överkroppen, göra rygglyft. Håll kvar två sekunder och återgå till startpositionen.
ländrygg

Baksida Ben
Ligg ned med pannan vilande bekvämt mot händerna. Koppla in musklerna på baksida ben genom att lyfta knäna några centimeter från marken, gör baksidebenböj. Återgå sedan till startläget. Tuffare alternativ: Fortsätt rörelsen genom att vika in båda benen. Även då är det baksida benmusklerna som gör jobbet.
baksida ben

Secured By miniOrange