här bodde jag i Stellenbosch
Vänstertrafik. Efter besöket i kåkstaden var det dags att hämta hyrbilen och köra vänstertrafik för första gången. Det gick bättre än väntat. Konstigast är att växla med vänsterhanden, rondellerna och att skyltarna sitter på fel sida vägen.

Vi körde till Stellenbosch, ett av Sydafrikas 12 vindistrikt och hittade ett mysigt boende, Crofters Guesthouse (bilden).

Jag bestämde mig för att kolla in vindistriktet iförd löparskor. Jag har ju inget bra lokalsinne så jag kom på att det kanske inte var så smart ändå. Redan efter 2 km hittade jag en stor idrottsplats med bland annat en friidrottsarena.

Jag sprang 25 varv på friidrottsarenan eftersom jag insåg att jag aldrig skulle hitta hem om jag fortsatte längs vägarna.

Arenan verkade vara öppen för allmänheten även om det mest verkade vara riktiga proffs på plats… 12 kilometer på löpande fot i skönt träningsväder. Nu är det sovadags! /Caroline

Secured By miniOrange