Det finns en anledning till att jag inte så ofta tipsar om recept på goda maträtter jag komponerat ihop. Många önskar just fler recept. Jag är nämligen inte så ofta framgångsrik i köket.
Kvällens middag är ett exempel. Jag har lovat Erik att aldrig mer tillaga dessa pannkakor igen. I ett försök att skapa nyttiga pannkakor rörde jag ihop en smet av ägg, mjölk, soyamjöl (innehåller mycket protein) (nyttigt), psylliumfrön, nån typ av fibrer och lite bakpulver.
Den första planen var att steka pannkakor. Men det gick inte, smeten var inte som den borde vara för just det ändamålet. Smeten placerades istället i en pajform som sedan åkte in i ugnen i 25 minuter. Ugnspannkaka alltså. Det blev inte heller bra…
Här i träningsbloggen finns några recept som jag och resten av familjen ofta tillagar här hemma. Lästips: kost som gör skillnad. Jag vill också tipsa om en mycket bra receptsajt, recepten.se. /Caroline
Haha! Vet hur det är, när maten kräver en ugn eller liknande smyger jag gärna diskret ur köket och låter älsklingen ta över mer och mer;)
Jag har provat att få pannkakorna lite nyttigare.
Utgå från standardreceptet men modifiera enligt nedan.
Alt 1:Byt ut 1dl av vetemjölet med 2dl havrekli går bra på både tunnpannkaka o ugnspannkaka, lite festligt för havrekliet sjunker till botten o ugnspannkakan blir i tvålager.
Alt 2:Tillsätt 1dl vetekli i smeten går också bra bå båda sorterna.Detta fungerar också på våfflor. Här flyter vetekliet upp till ytan vid ugnspannkaka.
Alt 3:Kombinera alt1 o alt2 det har jag inte provat men det borde gå.
Vid ugnspannkaka brukar jag ha i ett par tsk bakpulver.
Men det ser ju gott ut iallafall. Av samma anledning som du så visar jag mest bilder på restaurang- och take away-mat på min blogg 🙂 Har liksom en bit kvar tills jag kan starta en egen receptsida….
Kram
Hej!
Fick tips om att blanda i kokad quinoa i pannkakan. Blir ganska fint också. Men sen vet jag inte om du anser det nyttigt för det…
Haha. Jag gjorde samma miss häromdagen nästan. Blandade vatten, ”No egg” (vegan äggersättning), vetemjöl och majsmjöl – so far, so good men sen hade jag i sojamjöl för proteinets skull och det resulterade i att pannkakorna smakade trolldeg. Så blir pankisar utan sojamjöl nästa gång, testar sojamjölken istället.
Trevlig helg!
Tack hörni, jag tar till mig av era tips och kanske kör ett nytt experiment nån gång ändå :o)
Haha! Rolig du är.. 🙂
Ser rätt gott ut i alla fall tycker jag. Man får inte vara kräsen!