Grinda 2012Åter i Stockholm efter årets premiärtur med segelbåten. Besättningen utökas för varje år. Vi är nu totalt 8 personer. Vidar är äldst av 4 barn.

Vidar tyckte det var väldigt roligt att köra båten som ni ser. Båtliv med barn är inte att göra det enkelt för sig, men det är klart värt det. Ön Grinda var troligen den mest besökta ön för vår del förra året, så blir det säkert i år också.

Naturhamnar är bara att glömma. Tänk er Vidar på en ö med bara klippor exempelvis. Inte mycket för honom att göra.

På ställen som Grinda finns däremot bra ställen att spela boll, roliga djur på Grinda Gård, många myror, många stenar att kasta i vattnet med mera.

Till Grinda kommer även många som inte riktigt vet hur man ska hantera en båt. Inom loppet av en kvart efter att vi hade lagt till hade vi kunnat haft två båtar i sidan. Det blåste och vi låg längst ute på en kant, men med en ledig plats bredvid.

Den första båten fick jag själv försöka mota bort, det var bara Tyra och jag kvar ombord precis då. Tack och lov kom en snäll båtgranne och hjälpte till. Det är inte enkelt att själv hålla bort en båt som väger ton.

Personligen förstår jag alla som försöker lägga till och misslyckas totalt på grund av att ankaret släpper eller att båten driver och alltså inte tar den vägen som man kanske hoppas. Ibland får man sikta några meter åt sidan för att hamna rätt i slutändan. Jag skulle troligtvis vara en av dessa om jag var ute med båten på egen hand.

Erik däremot, han utbildar personer att hantera sin egen båt via sina tjänster på båtcoachen.se – han kan ju det där med navigation, mörkerkörning, förtöjning i storm och hittar bättre i skärgården än i Stockholm fastän han bott här i 13 år.

Så om du vet någon som köpt båt nyligen eller har en båt som den inte riktigt vet hur den ska hantera så tipsa gärna om Erik så jag slipper stå och reda ut konstiga situationer på egen hand i sommar – det är nämligen inte helt ovanligt att de inträffar just precis när Erik inte är ombord.

Vilket inte är ofta, vi är nästan alltid på samma ställe. Men, jag vet inte hur många gånger jag har ringt honom och panikslaget förklarat att någon håller på att meja oss/trasslat in sig i vår ankarlina/tappat ankaret och jag håller i deras båt/har för kort förtöjningstamp och jag håller deras båt medan de simmar ut med en längre tamp/ska lägga loss och har hamnat på vår förtöjningstamp och så vidare. /Caroline

Secured By miniOrange