Poworkout i USAJag skrev ju i det här inlägget att vi fokuserar på USA nu med våra träningsappar Poworkout.

Vi jobbar mycket med sociala medier som Twitter, Facebook och Pinterest.

Facebook har en bra statistik-sida, vi ser ganska omgående vilken typ av aktiviteter som våra ”fans” gillar och då är det ju bara att göra mer av det.

Sedan ger Facebooks statistik också en indikation på vilka som är våra användare.

Detta är väldigt bra för oss – det är ju lämpligt om vi skapar träningsutmaningar och anpassar aktiviteterna på Facebook exempelvis till just de som vi kommunicerar med via just Facebook.

Självklart har vi en tydlig målgrupp, och det är ju kul att siffrorna återspeglar denna.

Som bilden visar så har vi flest ”facebook-fans” i USA = personer som använder våra träningsappar Poworkout samt dessutom aktivt tar del av våra aktiviteter via Facebook.

Fördelningen stämmer också väl överens med procentuellt antal nedladdningar via App Store och Google Play (fd Android Market), de flesta Poworkouters bor i USA och i andra engelskspråkiga länder. Vi har planer på att översätta apparna till andra språk (hojta gärna om du kan träning och är proffs på till exempel kinesiska, spanska, japanska, franska, tyska).

För övrigt när det gäller antalet nedladdningar så vida överstiger App Store (iPhone, iPad, iPod) jämfört med nedladdningarna via Google Play (Android alltså) men att vi hoppas på sikt att även Android-användarna ska upptäcka våran app i större utsträckning. Det är inte helt oväntat, vi har hört från andra apputvecklare att det är mycket svårare att sälja appar på Google Play så det är inget specifikt för oss. Det var förvisso inte så länge sedan vi lanserade till Android, det kan ju kanske också spela in.

88% kvinnor och 12% män – vi ser ju inte vilka som faktiskt laddar ned appen, men vår målgrupp är kvinnor, även om vi får mycket och bra feedback från män feedback via Poworkout-sajten. Igen får vi en indikation via statistiken på Facebook. /Caroline

Secured By miniOrange