TRÄNINGSDAGBOK. Jag var bara tvungen att testa! Och det var en träningsupplevelse jag sent kommer glömma kan jag meddela.

De andra deltagarna kliver in i salen, iklädda hotpants och högklackat!

Instruktören anländer i lackstövlar och hotpants!

Jag undrar vad jag gett mig in på, men så kommer en tjej som har lite mer normala träningskläder. Då känns det lite bättre…

Instruktören svingar några varv runt stolpen, hänger med fötterna upp och huvudet ned, slänger ut ett ben här och där för att sedan graciöst landa på golvet med händerna före. Sedan upprepar hon samma procedur.

DÅ fattar jag – hennes plan är att vi ska hänga på och göra likadant! Donnorna med de högklackade träningsskorna hängde med utan problem. Jag och den andra tjejen med normala träningskläder tittade frågande på varandra ”hur i h*lskotta ska man göra det där?”

Vi kravlade oss klumpigt upp på stolparna, i ungefär en hundradels sekund. Nytt försök, med lite sats denna gång, resultatet blev ett blåmärke på vänster biceps och kramp i underarmarna för min del.

Det finns tydligen förberedande teknikklasser man ska gå för att lära sig grunderna innan man ger sig in på ett Pole Dancingpass…

Det var länge sedan jag skrattade så mycket! Instruktören och donnorna i högklackat förklarade sedan snällt grunderna för mig och den andra tjejen. Ändå gick det inte alls bra… Men trots det, och trots att jag hade valt helt fel träningsoutfit och fel skor för ändamålet, så var det extremt skoj!

Pole Dancing är inte så svårt som det ser ut. Det är svårare!

Innan passet monterades det snabbt upp stänger i salen.

Secured By miniOrange