Piratsessan på Sports Gym i HärnösandHär är en artikel från tidningen Yippi, det är extra kul att en tidning i Härnösand skriver om Piratsessan tycker jag eftersom jag är född och uppväxt i just den staden.

Ännu roligare är det att barnen i Härnösand kan träna med Piratsessans dvd på gymmet Sports gym.

Detta tack vare en driftig mamma som hittat dvdn och vars barn gillar den. Piratsessan är populär i Härnösand, tack vare samma mamma som tycker att dvdn är en bra födelsedagspresent på barnkalas.

Det kommer många beställningar från Härnösand och jag är övertygad om att det beror på samma flitiga mamma som har spridit budskapet om dansgympa med Piratsessan över hela stan. Något jag givetvis är tacksam för.

Min grundtanke med dansgympan för barn 1-6 år är att stimulera barns kreativitet och uppmuntra till det här med att röra på sig, bra att börja med den typen av god vana i tid tycker jag.

Det inte alls är nödvändigt att göra precis som Piratsessan, det är därför det inte är några instruktioner, jag tycker att barnen ska få göra sin egen grej, titta och dansa utan att någon styr och ställer för mycket.

Tanken är alltså att bara sätta på dvdn och låta barnen göra vad som faller dem in. Intresset för detaljer kommer med tiden och de barn som haft dvdn några månader försöker automatiskt göra rörelserna mer och mer som Piratsessan.

Jag har fått höra att det finns barn som till och med pratar som Piratsessan gör i introt när de har kört den tillräckligt många gånger, sötnosar! /Caroline

Secured By miniOrange