gravid i New YorkGRAVIDTRÄNING. Nu är det läge att gravidanpassa träningen, fortsätt att träna de delar av din vanliga träning som känns bra. Lyssna på din kropp alltså och aktivera det sunda förnuftet. Träningsprogrammen för gravida som du hittar på min mammaträningssajt Mammaiform.se är bra att träna från den här tiden.

Var noga med att träna rörlighetsträning för ryggraden, när magen blir tillräckligt stor är det svårt att skapa rörelse i kotorna, det är då många får ont i ryggen. I nionde månaden är det få som kan röra kotorna men med rörlighetsträning går det att senarelägga vissa ryggkrämpor.

Rörlighetsövningar kan du träna flera gånger om dagen. En skön vardagsövning när du till exempel suttit stilla länge, är den när du står med ryggen mot en vägg och strävar efter att pressa svanken in mot väggen, tänk att kota för kota kommer in mot väggen, upprepa 6-12 gånger.

Träna alltid beroende på dagsform, bara du känner vad som är bra för dig. Någon gång i 4-6 månaden upptäcker du att det inte funkar att träna chunchövningar längre, magmusklerna fungerar helt enkelt inte som normalt. Det går alltså inte att lyfta upp axlarna från golvet med hjälp av magmusklerna. Då är det dags att stryka den typen av magövningar från träningsschemat. Fortsätt med plankövningar.

Det här med att inte träna magövningar alls under hela graviditeten är inaktuell info som hänger kvar från förr. Magmusklerna behöver inte inaktiveras i nio månader, det är bra med starka magmuskler vid förlossningen. /Caroline
PS: Min träning bestod under den här delen av graviditeten av lättare styrketräning i gymmet och övningarna i träningsprogrammen som snart publiceras i kombination med promenader i maklig takt med stopp för sammandragningarna. Mådde mycket bättre i del två och tre som gravid med Vidar.

Secured By miniOrange