Maria Wigbrant föreläser om träning och graviditetBörjade dagen med en pressföreläsning på Löplabbet Kungsgatan. Jag går bara på den typen av events om jag tror att det verkligen ger mig något, eftersom jag annars tycker att det är tidsslöseri. Så, det händer ett fåtal gånger om året.

Förväntningarna var höga. Och överträffades. Inte helt oväntat eftersom jag visste att det var duktiga Maria Wigbrant som skulle prata om träning och graviditet.

Vi var kollegor på ett gym där vi båda jobbade en gång i tiden och på den tiden höll hon utbildningar internt så därför visste jag att hon är bra. Dessutom är hon barnmorska. Hon vet alltså vad hon talar om.

Maria Wigbrant har skrivit en jättebra bok, Stark, glad och gravid (ihop med Jonas Lissjanis) (ja just det, Annas äkta make). I den boken står allt som är värt att veta om just träning och graviditet. Nu finns en ny, uppdaterad upplaga.

Jag känner att mina kunskaper nu är uppdaterade, det är alltid bra att uppdatera sig på den här fronten med jämna mellanrum.

Eftersom vi ändå är inne på det här med mammaträning, min mammaträningssajt Mammaiform är klar och live. Där hittar du steg-för-steg kom-igång-guide för nyblivna mammor, artiklar om gravid- och mammaträning och träningsprogram, övningsbank med mera. /Caroline

Terse som skriver bloggen Spark i BakenDet var en och annan med stor mage på plats idag, de skriver också en del om träning och graviditet. Terese med Spark i Baken väntar 2:an. Hon har skrivit en gravidguide och en annan guide för träning som nybliven mamma.

Miss Agda med mageMiss Agda väntar också 2:an och skriver en blogg hos tidningen Allt för Föräldrar.

Anna och JonnaAnna har 4 små tuffingar och en träningsblogg, varav tvillingarna Jonna och Junior var med idag. Jonna sitter i sött i Annas knä. Junior hade annat för sig, fullt upp med att leta rolig röd knapp på skarvsladdsdosa att trycka på för att stänga av elen och göra föreläsningen lite mer dramatisk.

Sist men inte minst vill jag passa på att påminna om knipträningen. Viktigt, viktigt. Maria Wigbrant tipsar om dessa. /Caroline

Secured By miniOrange