gravid vecka 36Det här med att vara gravid är inte min starka sida, trots att jag tränat på det en hel del de senaste åren. Jag förstår mig inte på folk som påstår sig aldrig mått så bra som när de varit gravida, när någon säger så kan jag inte låta bli att undra hur personen mår i vanliga fall.

Kroppen blir ju helt mörbultad, hormoner hit och dit, otymplighet och en kroppshydda som inte är särskilt praktisk, tröttheten från jag vet inte vart. Det senare hänger väl ihop med järnbristen, just nu är järnvärdet på 105 och jag tycker att det funkar så länge det håller sig över 110, mitt normalvärde är runt 140. Funkar på så vis att det då handlar om en hanterbar trötthet. En inte hanterbar trötthet är för mig när man somnar i tid och otid, jag kör helst inte bil just nu av den anledningen.

Gravid i vecka 36 nu, det är väl vad man kallar höggravid, så nu är det inte många veckor kvar och jag ser fram mot att träffa den lilla. Blandade känslor så här inför förlossningen. Å ena sidan undrar jag hur man kan vara så oerhört korkad att upprepa en sådan sak flera gånger, å andra sidan hoppas jag på att rutinen ska ge någon form av fördel denna gång.

Egentligen har jag ingen som helst anledning att gnälla, och gnälliga personer är det värsta jag vet så jag försöker verkligen att inte vara en sådan. Lyckas inte så bra med just den saken precis just nu. Håller god min inför barnen i alla fall, de ska minsann inte behöva stå ut med en gnällig morsa. Stackars Erik däremot, jag är glad att han står ut med mig :o)

Jag är också oerhört glad och tacksam för att jag faktiskt får uppleva det här med att vara gravid och få vara en del av en familj. Det är inte någon självklarhet.

Jag skriver detta i någon slags gravid-affekt och är alltså fullt medveten om att jag verkligen inte har någon som helst anledning att gnälla egentligen. Varför är det så svårt att inte gnälla trots det undrar jag idag?

Nu ska jag äta ett till järnpiller och shota ännu mera blutsaft, och hålla tummarna för en piggare dag i morgon. I morgon får det bli fyra lager concealer under ögonen, tre verkar ju uppenbarligen inte räcka. Förresten så kanske det är min nästa affärsidé? Att utveckla en extra täckande gravid-concealer för extra kolsvarta ringar under ögonen? På tal om lyxproblem… /Caroline

Secured By miniOrange