Å vad jag gillar att Stockholm och kommunerna norr om Stockholm är så duktiga på att bygga bra och roliga lekparker – det är världens bästa barnaktivitet tycker jag. Kul tycker barnen och dessutom får de grymt bra kroppskontroll, vilket lägger en bra grund inför resten av livet.

Jag har gjort lite research och kommit fram till att många barn i 8-årsåldern knappt kan koordinera sina rörelser, min teori är att det beror på för mycket stillasittande på fritiden (och i skolan, det är ju knappt någon idrott i skolan nuförtiden).

Att leka i lekparker flera gånger i veckan introducerar barn till en aktiv livsstil utan att man som förälder eller barn direkt behöver tänka på det. Dessutom är det en helt kostnadsfri barnaktivitet.

Ännu ett besök i lekparken på Lilla Essingen som jag skrev om nyligen, i närheten finns även trevliga restauranger, Erik och jag smaskade sushi to-go och barnen matsäck, det brukar bli bäst så, enklast att ta med den mat de gillar tycker jag. /Caroline

Secured By miniOrange