En helt vanlig ”hemmadag” fast inte riktigt hemma ändå. Vi har några projekt att fixa med hemmavid i sommar och det är lika bra att sätta igång. Så, Erik fick stanna hemma och fixa lite här hemma, skruva ihop en våningssväng närmare bestämt. Jag gillar inte sånt även fast jag är en hejare på att skruva om jag måste. Men, jag tar hellre barnen på en längre variant utflykt och låter Erik fixa med sånt där.Bygger upp cykelbanan

Dagen började med en cykelbana på ett kul ställe som i vanliga fall har en stor vattenpöl, idag var den modell mindre men det gjorde visst inget. När jag först såg den trodde jag att barnen skulle komma med invändningar men inte det. Vidar och Tyra hade bjudit in de kompisar som var hemma och ville att göra dem sällskap.Picknick i parkenDärefter en lekparksturné, eller lekparks-hopping som jag brukar kalla det också. När man besöker flera olika lekparker. Picknick i vanlig ordning också givetvis. Idag pyttipanna och kokta morötter i mattermos. Mums enligt barnen (blä säger jag, men inte så att barnen hör så klart).Bra motorisk träning för barnLekparker är så otroligt bra för barns motorik. Roliga och lärorika. Barn som får leka i lekparker ofta är sällan överviktiga eller klumpiga, frekventa lekparksbesök gör att barn utvecklar grymt bra kroppskontroll med mera.

Bra att ha inte minst i skolan och viktigt för att minska mobbingrisken (barn med bra kroppskontroll slipper bli vald sist på gympan).

Min alldeles egen studie visar att barn som inte får röra på sig dagligen knappt kan styra över sina armar och ben när de är cirka 7-8 år (röra på sig innebär mer än att gå eller cykla någon kilometer per dag, till och från dagis/skolan, det räknas knappt, även om det självklart är bättre än inget).

Att skapa tillfällen för barn att använda sina kroppar är ett smart drag som förälder alltså och lekparker är dessutom ett helt kostnadsfritt nöje.Spindelmannen i nätetVi har alltid varit flitiga lekparksbesökare, flera gånger i veckan under den tiden på året när det inte är isigt. I Stockholmsområdet finns det massvis med bra lekparker, många lite annorlunda och sånt tycker barnen är extra kul. 3 olika lekparker idag. Barnen passade på att alternera transportmedel mellan varven. Tyra siktar mot stjärnorna och gör som Vidar i vanlig ordning, nu håller hon på att lära sig skateboard. /CarolineTyra kör skateboard

Secured By miniOrange