TRENDIGT. Jag var på Scandinavian Training Camp i Portugal och jobbade som löpledare för ett par år sedan. Ett par morgonar extraknäckte jag även som stavgångsledare. (Vänligen låt det här stanna mellan oss, stavgångsledare ligger inte riktigt i linje med den coola image jag försöker upprätthålla som funkfröken).

Jag noterade att portugiserna tittade väldigt konstigt när en stavgångsgrupp passerade. De tänkte nog att vi nordbor verkligen måste gilla skidåkning eftersom vi envisas med att ta med stavarna på semestern!

Jag har faktiskt aldrig tidigare reflekterat över att det här med stavgång är en nordisk grej.

Träningsformen verkar nu spridit sig även till USA. Här kallas det Nordic Pole Walking och marknadsförs som en ny grej på hotellgymmet här i Orlando, Florida. /Caroline

Secured By miniOrange