IMG_9862-1SMS: Så här gör vi. Ta med dig din dator eller telefon. Ställ dig framför en spegel. Se till att ingen ser dig. Vi ska lära oss en ny övning varje vecka och nu kör vi den första. Den hittar du på kampanjsajten. Victoriously, Caroline Nilsson

Kampanjsajten är Nikes sajt på Veckorevyn.com, där har Nike annonser som är en del av Nike Rock Victorious-träningskampanjen. Där visar jag alla träningsövningarna.

Alla som har mig som tränare i sin mobiltelefon har fått övningen benböj i ett sms denna vecka.

Så här tränar du benböj: Placera fötterna höftbrett isär. Tårna ska peka åt samma håll som knäna (rakt fram eller 1 cm utåtroterade). Spänn magmusklerna för support genom hela övningen. Sitt ned bakåt, precis som om du ska sätta dig på en stol. Håll emot med ben- och rumpmusklerna på nedvägen. Tryck ifrån med rumpmusklerna explosivt för att komma upp igen. (Tränar mest framsida ben och rumpmusklerna.)

TIPS: Träna in tekniken för den här övningen framför spegeln, känn efter hur musklerna samarbetar och se till att övningen hamnar i muskelminnet. Du ska alltså kunna vakna mitt i natten, kliva upp och köra den här övningen utan att tänka. /Caroline

PS: På kampanjsajten hittar du även all info om kampanjen och kan anmäla dig för att få sms från din Nike-tränare direkt i din mobiltelefon.

Foto: Jane Nilsson, Felicitasfoto.

Secured By miniOrange