Arvid och jag på salongenTyra kollar look booksDet brukar ta ungefär en kvart när Vidar är hos frisören. Därför bokade jag klipptid i fredags efter dagis. Arvid, Tyra, Vidar och jag åkte dit. Jag tänkte att det är bra träningsgrej för mig och en bra själv-med-3-barn-utmaning.

Den här gången skulle vi testa ett ställe lite närmare där vi bor, Vidar har hittills klippt sig på Soms Klippotek i Täby (hos Sara som är jätteduktig). Nu skulle vi testa ett ställe jag hört talas om, en frisörskola som råkar ligga här i närheten, och de har en frisörsalong där vem som helst kan boka tid. Jag bokade en tid till Vidar. Nära och bra. Billigt och bra. Jag tänkte att jag skulle vara lite ekonomisk (läs snål). 60 kr för en barnklippning, lite skillnad mot 300-någonting. Dessutom bekvämt att slippa åka till Täby bara för klippning…

När vi kom dit såg jag en skylt där det stod ”det kan ta lite längre tid eftersom eleverna är under utbildning”. Aha. Fast det borde jag ju egentligen kunnat listat ut i förväg, men jag tänkte inte på det.

En ung supertrevlig tjej kommer fram till oss och berättar att det är hon som ska klippa Vidar, han sätter sig i frisörens stol. Tyra leker med iPaden, Arvid sover i bilstolen. Det här går ju bra tänker jag.

5 minuter senare är Tyra trött på iPaden och Arvid vaknar. Tyra roar sig med diverse frisör-look-books och Arvid tok-ammar (som vanligt). Det går ändå ganska bra att underhålla Tyra samtidigt som Arvid äter, det är ju en sak hemma, lite trixigare ute på ställen, tur det finns bra amningströjor.

Sedan får Tyra myror i brallan och vill börja springa runt på frisörsalongen. Jag mutar henne med godis. Hon har ätit godis max 5 gånger, i kalas-sammanhang. Det funkar. Hon återgår till de där böckerna med frisyrer. (Lovar att hon ska få det senare, jag vill ju inte att hon ska få en sockerkick där precis, hon har ju redan energi så att det räcker.)

Jag och Arvid går till Vidar som är två meter bort och lämnar Tyra obevakad några sekunder. Varpå Tyra börjar stapla burkar med hårvax, de där som är till försäljning ni vet. Jag förklarar att de inte är tänkta att byggas torn med. Hon svarar ”jag vill bygga torn”.

Jag mutar henne med godis igen och lyckas på så vis få henne att kolla på Emil i Lönneberga på Youtube. Det var kul i fem minuter. Arvid äter och äter.

Vidar är 4 år och en omedvetet kul kille. Han har ju ingen riktig tidsuppfattning men började nog tycka att han varit hos frisören länge, när det hade gått ungefär en timme sa han så här till frisören:
”Jag tycker det ska bli klart någon dag.”

Någon dag. Haha. Jag tänkte i samma bana, eftersom jag var i en lite stressad 3-barns-situation och eftersom jag ännu inte har vanan inne.

En liten stund senare kommer det in en herre i frisörsalongen och frågar högt ”är det någon som vill ha en macka eller en banan?”
Vidar säger högt och tydligt:
”En banan tack.” Det var helt uppenbart att det är frisöreleverna han pratar med, men Vidar fick en banan han också.

Tiden går. Efter 1 timme och 15 minuter senare är Vidar färdig. Frisöreleven var jätteduktig. Vidar var förvånansvärt stilla i stolen för att vara 4 år. Han satt och övade på grimaser större delen av tiden, något som han inte tyckte var några konstigheter. Men jag såg att frisören tyckte det var lite komiskt, det verkar inte vara så vanligt att kunderna gör det.

Frisöreleven har troligen en lysande frisörframtid framför sig, men nästa gång blir det barnklippning hos Sara på Soms Klippotek i Täby för oss ändå. Eller så bokar vi på en tid när Erik kan hänga med. /Caroline
Vidar övar grimaser

Secured By miniOrange