hejdå bilenNu har jag nattat barn och tränat och jobbat med PT-online och jobbat med lite annat. Nu har turen kommit till bloggen. Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, men nu är det dags och tanken är att jag ska blogga om vårens sportmode, men jag börjar med att berätta om dagen. Den gick inte riktigt som tänkt.

Vi köpte en ny bil förra veckan, eller en begagnad fast för oss är den ju ny. Den har alla möjliga tänkbara tekniska finesser som att den värmer upp sig själv till en viss tid om man knappar in tiden i en app.

Jag behöver alltså inte gå ut till bilen och sätta i motorvärmaren numera, det här är ingen funktion som jag har saknat direkt, jag hade ingen aning om att det finns en sån här funktion.

Jag har ännu inte laddat ned appen, men i morse ringde jag till Erik (som har laddat ned appen), som då befann sig på ett kontor inne i Stockholm och så bad jag honom knappa igång bilens värmesystem via appen i hans telefon.

Det var ju smidigt tänkte jag. Annorlunda men smidigt.

Bilen kan smsa också
Vår förra bil var också en Volvo XC70 men från 2003 och hade en kassettbandspelare. Det har tydligen hänt en hel del med bilar på senare år.

I helgen när Erik var ute och skottade snö så hade han parkerat bilen på ett ställe tillfälligt för att skotta, och inte låst den. Plötsligt fick han ett sms där det stod ”din Volvo är olåst”.

Bilen skickar alltså sms när den är olåst. Låter som ett aprilskämt men det är faktiskt sant. Det går även att kolla mängden bensin och status spolarvätska via den där appen.

Synd bara att själva bilen inte fungerar :o)

I morse, när det väl var dags att åka. Tror du att den startade? Nej. Där sitter jag, med en hantverkare i en bil på gatan som vill in på min parkering också.

Skyhöga stressnivåer.

Jag har flera tider att passa tack vare ett byggprojekt som vi håller på med här i huset.

I vanliga fall har jag lagt upp livet så att det inte är några andra tider att passa förutom lämning och hämtning av barnen, resten av dagen tar vi (Arvid och jag) lite som den kommer, han sover ju middag fortfarande och äter på vissa tider men sällan några andra tider.

Är det bilen eller mig det är fel på???
Jag tror så klart att jag har missat någon viktig knapp i denna nya häftiga bil, eller liknande, det är ju så mycket finesser och säkerhetsgrejer hit och dit.

Det blinkar alla möjliga felmeddelanden som ”bromssystemfel” och det är lampor och pip överallt.

Jag dubbelkollar att foten är på bromsen, det ska den ju vara när man startar, säkerhetsbältet är på, inget rattlås att greja med vad jag kan hitta. Jag har kört en och annan hyrbil i mina dar och  gjort missen med rattlås och liknande flera gånger och hamnat i pinsamma situationer förr.

Bilen vägrar att starta…
Då ringer jag Erik, jag förstår att han inte kan starta den från kontoret inne i Stockholm men ändå. Eller varför inte egentligen, allt annat verkar ju kunna gå att lösa på distans…

Han tror givetvis att det är mig det är fel på och inte bilen :o)

Undrar om jag har foten på bromsen, ber mig ta ut nyckeln och sätta i den igen. Som att jag inte hade testat det liksom.

Hur som helst. Detta är andra grejen på kort tid som är ny och som inte fungerar som tänkt, eller i princip ny, bilen är från 2014 så den borde ju fungera tycker jag.

Den andra är en annan historia och handlar om en tvättmaskin, också högteknologisk. Tar den en annan dag.

Nu är bilen på verkstan i alla fall. Som tur är köpte vi den hos en bilhandlare så jag hoppas att den är tillbaka snart, och att den då fungerar som tänkt.

Jag kan ju tillägga att den enda anledningen vi köper ny bil är för att vi måste, varken Erik eller jag är bilintresserade och ingen av oss har hamnat i någon slags ålderskris med bilbegär.

Att det blev en sån här tekniskt avancerad saker beror delvis på tillfälligheter, eller en förbannat bra bilförsäljare på Bilia, tanken var att Erik skulle komma hem med en helt annan bil egentligen :o)

Det var starten på den här dagen, resten av dagen fortsatte i samma stil med alla dessa tider att passa på grund av byggprojektet, snöstorm och en bärgningsbil på det.

Bärgningsbilen hade för övrigt en av sina mest hektiska dagar detta år, han som körde hade jobbat sedan någon gång mitt i natten. Det snöar ordentligt i Stockholm nu.

Första gången bärgningsbilen kom så hade han flaket fullt, men han behöll bilnyckeln och skulle komma tillbaka och hämta den kort efter. Innan han åkte sa han:

”Nästa gång du kommer ut är bilen borta”

Som om han vore en biltjuv liksom. Det var kul tyckte jag. Nu ska jag svara på mejl, bloggar om sportmode en annan dag. Jag har många bilder att visa från vårens kollektioner. /Caroline

Secured By miniOrange