JUST NU. 20 år sedan ungefär, var det sedan jag stickade senast! Igår var det dags igen. Min kära Pappa lyckades leta fram mina gamla stickpinnar och ett halvfärdigt projekt att ta upp den gamla hobbyn med.

Han hittade även en gammal, stickad minigubbe av den sort jag massproducerade som liten. Sådana här små rackare är det många som fått i present och julklapp av mig i mycket unga år. Vissa i släkten har säkert en hel familj! Haha…

Min fantastiska Farmor lärde mig att sticka redan vid 4-årsåldern och det var ett brinnande intresse i säkert 5-6 år i alla fall. Minns inte riktigt när den långa stickpausen började.

Nu försöker jag komma ihåg hur man gjorde. Jag kommer inte ihåg alla sticktrick men med hjälp av det gamla halvfärdiga projektet lyckades jag lista ut en variant sticksätt. Kom dock inte på hur man gör för att det ska bli slätt och fint på ena sidan, inte heller hur man startar igång ett stickprojekt.

Önskar att Farmor fortfarande fanns för att fråga, men hon sitter nog på ett moln just nu, gissningsvis med en tekopp i handen och skrattar hjärtligt åt mina tappra stickförsök. /Caroline

Secured By miniOrange