yogaträningIdag hade vi bloggbesök av bloggerskan Miss Agda med barn. Väldigt roligt att de kom hela vägen hit ut på landet för lite lunch och lek.

Sedan kom Erik hem, han har varit på den där årliga skidresan med sitt jobb. Vidar, Tyra och jag åkte tåg hem i torsdags (från fjällena) och han stannade kvar.

Ikväll var det dags för min nya träningsutmaning. Yoga. Jag har anmält mig till en yogakurs. Nu ska yogan få en chans (igen) och jag hoppas på att komma in i det.

Jag har ju försökt flera gånger förr och till och med gått en instruktörsutbildning i yoga med hopp om att bli så där yogafrälst som man hör att många blir.

Jag är den hetsiga typen och har svårt att sitta stilla, det är väl därför yoga och jag inte klickar. Eller har klickat tidigare. Vi får se hur det går den här gången.

Yogan var minst sagt yoga-yoga, inte fitness-yoga alltså och jag har troligen aldrig förr suttit stilla i yogaställning i två timmar och andats med en näsborre i taget.

Vi gjorde några små rörelser för rygg och nacke och en väldans massa andningsmeditation (att det var meditation hade jag också helt missat).

Yogafröken började plötsligt trumma högljutt på gong-gongen under en av avslappningarna, och det var inte sån där skön avslappningsmusik. Jag gissar att det måste finnas en annan tanke bakom, att man ska haja till och släppa alla andra tankar och funderingar kanske.

Så, kvällen var full av överraskningar men jag måste medge att kroppen redan känns smidigare och alla spänningar i rygg och axlar är som bortblåsta.

Vyerna är vidgade och jag går in i detta med ett öppet sinne, det är kul att göra något helt nytt. /Caroline

Secured By miniOrange