Jag har blivit firad hela veckan av Tyra, hon har gjort mors-dags-teckningar och rullat ihop till rullar som jag har fått varje dag när jag hämtat på dagis. Dessutom var ju min födelsedag i tisdags. Så jag känner mig firad som bara den.

Först hade vi tänkt fira mors dag genom att inviga båtsäsongen och göra en dagsutflykt med segelbåten Cheerio, men om det är vinterjackaväder på land så betyder det att det är ännu kallare ute till havs så vi tänkte snabbt ut något annat.

Vi firade mors dag genom att gå till en lekpark (något vi gör nästan varje dag, men det var barnens önskemål) (jag gillar det också) och sedan passade vi på att åka Roslagsbanans veterantåg som är ute och tutar och kör några få gånger om året. ”Madickens tåg” enligt Tyra (men Madicken var inte där, hon var troligen hemma på Junibacken med sin mamma och pappa och Elisabet) (trodde Tyra) (jag med).

Vi åkte i vagnen Bp 888 – SRJ Co 68, tillverkad 1914, för mer än 100 år sedan alltså, jag tycker gamla tåg är jättespännande (ett intresse jag tackar tågfanatikern Vidar för) och ska bli medlem i RBV (Roslagsbanans veterantågsförening).

Vi besöker ofta Spårvägsmuseet och att åka Roslagsbanans veterantåg var ju lite som att vara på Spårvägsmuseet fast åka tåg på riktigt. Vi har sett det här tåget flera gånger, vilket är helt otroligt eftersom det bara åker några få gånger per år, men vi har ofta råkat vara ute på cykeltur eller liknande precis då. Så, det var jättekul att vi lyckades komma med på tåget också.

Jag är SÅ tacksam för min fina familj, det är så roligt att få spendera varje dag ihop med dem och så här på mors dag så passar det ju bra att njuta lite extra av att få vara mamma. /Caroline
Roslagsbanans veterantåg loketRoslagsbanans veterantåg vagnen vi åkte

Secured By miniOrange