Nu är jag åter med familjen i Stockholm efter 4 dygn i Norrland, jag har helt klart underskattat det här med egentid :o)

Anledningen till att jag åkte upp var i första hand jobb (som jag kommer berätta mer om så småningom) (smygtitt).

Produktiviteten har varit på topp minsann, bästa tänkbara förutsättningar – sovit hela nätterna och all inclusive. Mästerkocken har skämt bort mig med mat som egenfiskad abborre och nybakat fikabröd till kaffet.

Dessutom en eloge till Net1 som erbjuder suveränt bra internet så att det går att arbeta på platser som annars befinner sig i total internetskugga.

Det här med att sova på nätterna, jag är inte särskilt känslig för avbruten nattsömn, hemligheten heter powernap, jag tar en sån i samband med nattningen (av barnen) och sedan finns energi för att träna eller jobba i några timmar.

Jag har knappt reflekterat över det men jag har inte sovit en hel natt på 6 år eftersom våra barn är uppe av olika anledningar (välling eller sånt och jag tycker inte det är jobbigt eftersom jag är så van och dessutom grymt snabb på att fixa välling i sömnen) (alternativt så har jag varit gravid och uppe på natten av den anledningen) (3 barn på drygt 4 år som många redan känner till).

Men det var spännande att uppleva skillnaden. Vilken grej att vakna morgonen och ha sovit 7 timmar typ!

Jag plockade med mig en bukett sommarblomster från Norrland och tog med hit till Stockholm. Det är inte buketten på bilden, den buketten pryder nu min Farmor Tyras grav, vi passade på att göra lite sommarfint till henne också, hoppas hon ser det från sitt moln där hon just nu sitter och dricker sitt te.

Tyra, min dotter är alltså döpt efter min fina farmor Tyra, som har jag mycket att tacka för, en mina stora förebilder.

Nu ser jag fram mot att fira midsommar med barnen, det kändes hur märkligt som helst att vara ifrån dem så många dagar så det dröjer nog tills nästa gång, även om det samtidigt var skönt att ta en paus från det intensiva tempo som småbarnsåren medför.

Midsommarvädret kommer visst inte vara det varmaste och soligaste, men jag har bestämt mig för att inte låta mig påverkas av saker som väder (alla dagar), vädret går ju inte att påverka i alla fall så varför ödsla energi på den saken? Det är inte alltid så enkelt, jag kan meddela att jag kommer på mig själv med att gnälla över den saken ibland ändå :o)

Idag ska jag istället plocka fram vinterhandskarna till barnen, de är bra att ha med året runt tycker jag. Ska ta fram vantar till mig själv också för den delen, jag har ofta med regnkläder, vinterhandskar, mössor och allt som kan tänkas behövas till barnen – men sällan till mig själv :o)

Trevlig och glad midsommar nu, oavsett väder! /Caroline

Secured By miniOrange