Stella i fina klänningen
I helgen hälsade jag på min bror och hans familj. Min brorsdotter Stella fyllde 5 år och 1 dag vid besöket. Se vilket mottagande jag och hennes farmor fick i dörren!

För Stella är det en självklarhet att fira födelsedagen iklädd balklänning. När Faster och Farmor kommer på besök är den återigen det självklara klädvalet. Givetvis passar den även bra på dagis till vardags, tycker hon. Men det tycker inte Pappa.

Personligen tycker jag att det vore skoj om man klädde upp sig lite oftare. Vore det inte kul om det inte alls ansågs konsigt om en kollega skulle anlända till kontoret iförd balklänning! Snacka om glammig vardag!!!

På födelsedagen ringde Faster Caroline till Stella som glad i hågen rabblade upp alla presenter hon fått. Det var roliga spel, glittrande pennor, barbiedocka och jättefina kläder. Av mig och Farfar fick hon en snowracer, eller bob som det kort och gott kallas i Norrland, som levererades på födelsedagen.

Väluppfostrad som hon är tackade hon artigt i telefonen för boben som skulle premiäråkas redan samma dag.

Kort efter vi lagt på ringde hon upp igen:
– Du, Faster, visst fick jag bara en bob av dig va? sa Stella, 5 år.
– Jaa.. svarade jag.
– Jo, det är så här.. Det är några saker som jag inte har som jag skulle behöva.
– Jahadu, vad är de för saker då? Undrade jag.
– Jo, en barbie. Jag har ingen barbie faktiskt, sa Stella.
– Har du inte? undrade jag (som råkar känna till att hon har massvis).
– Jo, jag har en faktiskt, en jättefin som jag fick av Morbror idag. Men jag skulle jättegärna vilja ha två… Jag skulle vilja ha en med jättefina kläder. Det spelar ingen roll vad det är för kläder bara de är jättefina, sa Stella.
– Säger du det. Jaha, säger jag och har svårt att inte börja fnissa för hon är så söt.
– Ja, och det här kommer jag inte komma ihåg imorgon.
– Nähä, det var ju bra. Det ska ju vara en överraskning när man får presenter, sa jag.
– Ja, jag har redan glömt det med barbiedockan med jättefina kläder, sa Stella.

Vi snicksnackade vi ett tag till om allt möjligt. När vi sedan lägger på avslutar Stella med att säga:
– Faster, glöm nu inte barbiedockan med jättefina kläder imorgon. Hejdå!

Haha, de är ju för roliga i 5-årsåldern! Gissa vem som åkte till första bästa leksaksaffär och handlade barbiedocka med jättefina kläder? /Caroline

Secured By miniOrange