Barnboksfix med Anna idag, jag har ju berättat att det snart är dags för lansering och denna vecka väntar vi på korrläsningen, det är inte särskilt mycket text i sagorna så ändringarna bör gå ganska snabbt att fixa sedan.

Boken innehåller två sagor, och förpackas i ett ”nytt spännande designkoncept” titlarna är Dante letar boll och bokstäver samt Dante gympar och letar siffror.

Det var väldigt spännande att få lektörsutlåtandet (proffsgenomläsning) från lektören tidigare i sommar, så här löd en del av det:

Bra saker med Dante-böckerna:
– Bilderna fungerar mycket bra i relation till texten och är väldigt tydliga, glada och passande till en barnbok.

– Nytt spännande designkoncept: en allt-i-ett bok.

– Båda delar av boken är bra kombinationer av kunskap och saga, exempelvis att Dante letar efter bollen OCH går igenom bokstäver, Dante gympar OCH introducerar siffror.

– Språket är bra anpassat till en barnbok och har en tydlig stil som följs genom hela texten.

Ärligt talat så var jag lite nervös innan, men hen (lektören) gav väldigt bra och användbar feedback. Väldigt bra investering att låta ett utomstående proffs läsa boken, så här i efterhand. Nu håller jag och Anna tummarna för att sista korrekturläsningen snart är klar också.

Därefter är det formgivarens tur att jobba, Anna och jag skrev texterna som ska vara med i boken och bestämde vad som ska stå på framsidorna och bokryggen och sånt idag. /Caroline

Secured By miniOrange