Vidar och Tyra på LeksakmuseetVidar, Tyra och jag körde en mammadag. Först åkte vi till Täby Centrum och hämtade min dator som var inne på Apple Store för reparation. Den lämnades in fredag eftermiddag och jag fick ett mejl klockan 20:00 att den var klar. Grymt snabba.

Vidar och Tyra passade på att leka med iPads på barnbordet i Apple Store medan jag fick förklarat för mig vad det var som hade reparerats.

Vidar och Tyra kollar in leksakerSedan tog vi tåget in till stan och vidare till Spårvägsmuseet och Leksaksmuseet. Förra vintern var vi där minst en gång i veckan. Vidar är ju tågentusiast och det är ett bra ställe där man kan ta med sig en dubbelvagn in.

I vanliga fall åker jag alltid på den här typen av aktiviteter på vardagarna, grymt bra eftermiddagsaktivitet. Men nu var det helg och en väldans massa folk överallt.

På leksaksmuseetMen vi hade kul ändå, Vidar har blivit duktig på att gå bredvid mig nu när han har blivit lite äldre. Att hålla handen är numera ett alternativ också.

Förr började han springa redan i luften för att sedan sätta av i full fart åt vilket håll som helst så fort fötterna nådde marken. Jag brukade undra hur det kom sig att inte alla föräldrar använde sele till sina barn, Vidar skulle blivit påkörd för länge sen om vi inte hade haft det, han hade alltid det i stadstrafik och på köpcentrum och den typen av ställen.

Vidar hade förvisso en liten kompis på den tiden som gick bredvid sin vagn, precis som en vuxen, och som aldrig skulle drömma om att göra några egna utflykter. Jag fattade inte att det var möjligt.

Då. Nu när jag har Tyra så förstår jag lite mer hur det hänger ihop. Hon står nämligen stilla eller håller sig i närheten när hon får mark under fötterna. Tack och lov. Annars hade det nog varit svettigt att åka iväg och göra saker själv med två barn.

Hur som helst, Spårvägsmuseet och Leksaksmuseet är två bra aktiviteter för barn här i Stockholm. Bäst på vardagarna, men okej även på helgerna tack vare att det är stort. Inträdet är bara 40 kr per vuxen, barn gratis. Då ingår både Spårvägsmuseet och Leksaksmuseet. Bra va? /Caroline

modelltåg på leksaksmuseet

Secured By miniOrange