Idag är det kurstillfälle 6 av 8 och livräddningstema. Det brukar alltid vara livräddningstema på de simkurser som barnen har varit med på hittills och jag tycker det är SÅ bra. Både för barnen och för mig som förälder. Jag har lärt mig en hel del om livräddning i vatten, något jag inte hade så bra koll på tidigare (trots att det ingått i vissa träningsutbildningar som jag gått).

Idag fick barnen simma med flytväst, kasta livboj och lära sig att man ska stå med foten på snöret när man kastar med mera och så fick de rädda personer i vattnet. Tyra kastade livboj, och drog in mig och alltså ”räddade” mig, det tyckte hon var jätteroligt. Vidar fick rädda simfröknarna och kompisarna i simskolan.

Tyra var så rolig, Tyra har simmat med flytväst förr men minns nog inte det, för henne var det en ny upptäckt att man flyter med flytväst och hon simmade glatt fram till en av simfröknarna och sa: ”Titta simfröken, jag flyter!”

Vi går just nu intensivsimskola på Vanadisbadet som anordnas av företaget Trampoolin. /Caroline
Tyra simmar med flyväst

Secured By miniOrange