WikipediaLatsdrag med brett grepp och latsdrag med smalt grepp. Vad är egentligen skillnaden? Samma övning kan tyckas, men de två olikheterna har faktiskt stor betydelse för resultatet.

Latsdrag med smalt grepp fokuserar träningen till ryggens mitt och skapar ett djup, det senare är att eftersträva dels styrkemässigt men också en detalj som gör att ryggen ser snyggt vältränad ut. De latinska uttrycken för de huvudsakliga musklerna som tränas är rhomboideus och trapezius.

Det breda greppet tränar latissimus dorsi mer, den muskeln står för ryggens så kallade V-form och gör att ryggen ser bredare ut upptill än nedtill vilket är önskvärt för de flesta.

På sidan Övningsbanken här på GymGlam hittar du båda övningarna beskrivna med bilder och text. De två är alltså bra att plocka in i ett och samma styrketräningspass på gymmet eftersom de kompletterar varandra mycket bra. /Caroline

PS: Klicka på länkarna på de latinska uttrycken för musklerna så kommer du till Wikipedia och kan där läsa om dem mer ingående. Bilderna är också lånade från Wikipedia.

Secured By miniOrange