Lilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnLilla Essingen för barnEn perfekt utflykt och aktivitet för barn i Stockholm är en tur till Lilla Essingen.

I korsningen Luxgatan-Disponentgatan finns en lekpark med tunnel, klättervägg och sån där grej att hissa sand med.

Vidare mot vattnet via Luxgatan så finns där först en stor fotbollsplan med två mål att springa och sparka boll på. Bredvid finns en stor, inhägnad lekpark med en massa roliga grejer, bland annat ett klätternät.

Själv föredrar jag inhägnade lekparker, då har man lite mer tid på sig att plocka upp Tyra/lägga ur bromsen på barnvagnen (Bugaboo Donkey Duo) och hålla jämna steg med  Vidar som springer hit och dit och är snabb som tusan. I exempelvis Rålis och Kronis är det lätt att han försvinner eftersom har är så snabb, trots att jag också är snabb.

Intill den stora lekparken finns också gungor och ett stort gäng ankor att mata (och försöka krama för sånna som Vidar.)

I Luxområdet finns även trevliga kaféer och restauranger för den som tycker om att fika eller äta.

Jag vet dock inte hur barnvänliga de är. Vidar är ingen fika- eller restaurangkille (han tycker det är okej med film/appar i iPod Touchen i 10 minuter typ, max en kvart).

Däremot vet jag att take-away-latten från fiket på Primusgatan är god, den har jag nämligen testat ett antal gånger. /Caroline

Secured By miniOrange