Idag gick söndagsutflykten till Uppsala, vi har släkt där och passade på att hälsa på dem och kombinera med ett par lekparker. Det finns många bra och roliga lekparker i Uppsala tycker jag. Pelle Svanslös-lekparken inte minst, dit har vi varit ett par gånger och det kommer bli fler besök.

Nu blir det några timmars jobb med PT-online, med en paus för att se nya avsnittet av Solsidan. Jag gillar att jobba kvällar, på så vis ligger man alltid en halv dag före. Det minskar stressen i småbarnslivet tycker jag.

Har haft som tradition att jobba söndagskvällar nu sedan Arvid började dagis 1 september och det funkar finfint. In case of VAB tänker jag, och så är det allmänt skönt att ligga steget före.

Eftersom Arvid nyligen började dagis så tänker jag att åtminstone han kanske drar på sig någon förkylning eftersom har är så liten.

Barnen har annars varit hemma sjuka en gång om året och det i februari. I år var det värstinginfluensan som slog ut hela dagiset inklusive personalen och så var det vattkoppor i februari förra året.

I övrigt inte en enda dag hemma av anledningen att de har varit sjuka, men de har däremot fått varit lediga ändå ibland bara för att. Jag har ju varit med Arvid på dagarna ändå och då har det varit smidigt att ta ledigt åt barnen och göra vissa aktiviteter på en vardag istället för på helgen när det är så mycket folk överallt.

Anledningen till att barnen hållit sig så friska i snart 3 år nu tror jag är att de går på ett litet dagis, runt 20 barn och dagiset har en extremt bra sjukdomspolicy. Den går ut på att man håller snoriga och halvsjuka barn hemma, inte som normen i Stockholm i övrigt, att lämna in hel- eller halvkrassliga barn och så går allt runt, runt.

Sedan är de ute mycket också, de går, cyklar, sparkcyklar eller åker vagn till och från dagis/skola och det tar 20-40 minuter per gång och så leker de ute mycket på förskolan (men det är inte ur-och skur, jag gillar inte sånna, för extrema tycker jag) och efter förskolan innan middagen.

Nu håller jag tummarna att det fortsätter som det varit senaste åren. Vidar och Tyra var väldigt mycket förkylda och febriga när Tyra var bebis och Vidar var drygt två år, kanske betade de av alla bacillerna då?

Som jag har berättat tidigare så jobbar vi på nya versioner av träningsapparna och det är inte mycket kvar nu innan de nylanseras, det handlar om veckor och det ska bli jätteroligt.
/Caroline

Secured By miniOrange